CFI anställer FXPrimus exec Stelios Thrasyvoulou som CTO


Det Dubaibaserade Retail FX-mäklarföretaget CFI Financial Group har meddelat att det har anställt Stelios Thrasyvoulou som Chief Technology Officer (CTO), med omedelbar verkan.

Stelios Thrasyvoulou är en finansmarknadsveteran och fintech-expert med över 12 års erfarenhet, efter att ha arbetat för stora globala leverantörer inklusive HYCM, IronFX och FxPro. Senast var Thrasyvoulou CTO och CIO för företagsgruppen FXPrimus / TIO Markets, från 2018-2022.

CFI sa att Mr. Thrasyvoulou är väl insatt i olika teknikdiscipliner, inklusive mjukvaruutveckling, systemarkitektur, infrastruktur och informationshantering samtidigt som han tillämpar sin erfarenhet av projekt- och produktledning i strategiläggning, planering och genomförande av teknikrelaterade projekt. Han har en examen i datavetenskap från University of Edinburgh, Storbritannien.

Stelios engagemang för att förbättra tekniska produkter och konsekventa utnyttjande av banbrytande teknologi kommer att ge stora framsteg för CFI:s tekniska artilleri.

Hisham Mansour

Grundare och verkställande direktörer för CFI Financial Group, Hisham Mansour och Eduardo Fakhoury kommenterade:

“Teknik är synonymt med innovation, en företagsomfattande övertygelse som var och alltid är nyckeln för att vi ska kunna behålla vår status som pionjärer på finansmarknaderna. När Stelios går med i teamet siktar vi på att ytterligare stärka vår status som ett fintech-fokuserat företag. Framtiden är kundcentrerad såväl som teknikcentrerad, så det är bara vettigt att förbättra den genom att lyfta vårt team ytterligare inom detta nyckelområde”.

CFI Financials Group COO Dr. Demetrios Zamboglou sa:

“Vi håller på att ta vår infrastruktur till nästa nivå, och för att göra det måste vi implementera de senaste tekniska framstegen samtidigt som vi säkerställer effektivitet, hållbarhet och en felsäker installation som tillåter 100 % fokus på att expandera verksamheten . Med Stelios som en del av teamet har jag stor tilltro till hans förmåga att leverera nästa generations uppgraderingar till en redan kraftfull installation, inom en kort period och på ett mycket tillmötesgående sätt”.

I en kommentar om sin nya roll sa Stelios Thrasyvoulou:

“Jag är glad över att vara med i CFI och att vara omgiven av så hårt arbetande och kunniga proffs. CFI har sett en enorm tillväxt nyligen och ett av mina huvudmål är att underlätta denna tillväxt genom att använda ny och robust teknologi samtidigt som de hjälper organisationen att bygga nya produkter och förbättra den befintliga infrastrukturen”.

CFI Financial Group är en prisbelönt handelsleverantör som har mer än 23 års erfarenhet och verkar genom olika enheter runt om i världen, inklusive London, Larnaca, Beirut, Amman, Dubai, Port Louis och andra. CFI erbjuder mycket konkurrenskraftiga handelsvillkor med spreadar från noll pips, noll provisioner, snabb utförande och ingen minimiinsättning på 11 000+ aktier, Forex, råvaror, index, ETF:er och kryptovalutor från 19 globala marknader. Dessutom är koncernen känd för sin förstklassiga kundsupport, dagliga tekniska rapporter, gratis webbseminarier och dedikerade kontoansvariga, vilket säkerställer en förstklassig handelsupplevelse för kunder i över 100 länder.Source link