Cboe utökar Cboe Implied Correlation Index-svit

[ad_1]

Cboe Global Markets, Inc tillkännagav idag expansionen av sin Cboe Implied Correlation Index-svit med det senaste tillskottet av åtta nya index. Marknadsdeltagare kan nu få tillgång till en komplett uppsättning volatilitetsrelaterade index över en rad löptider och skevheter för att hjälpa till att få en mer fullständig bild av de potentiella faktorerna som driver volatiliteten på aktiemarknaderna.

Cboe Implied Correlation Index är de första allmänt spridda marknadsuppskattningarna av den genomsnittliga korrelationen för de aktier som utgör S&P 500® Index (SPX). Jämförelseindexen är utformade för att ge insikt i den relativa kostnaden för SPX-optioner jämfört med priset på optioner på enskilda aktier som utgör SPX, och hjälpa marknadsdeltagare att identifiera de potentiella drivkrafterna för implicit volatilitet för SPX och utvärdera de potentiella implikationerna av SPX. stora makroekonomiska händelser på marknadens förväntningar.

Rob Hocking, Senior Vice President och Head of Derivatives Strategy på Cboe Global Markets, kommenterar:

“Som pionjären inom volatilitetsområdet har Cboe skapat mer än 450 volatilitets- och derivatbaserade index och vi är glada över att kunna utöka våra erbjudanden ytterligare med dessa åtta implicita korrelationsindex.

I dagens marknadsmiljö kräver investerare större data och insikter för att få en bättre förståelse för marknadsrörelser och de drivkrafter som påverkar korrelationen på aktiemarknaderna. Dessa ytterligare index kan ge marknadsaktörer en överblick över korrelationsytor och marknadens förväntningar på implicit volatilitet över tid och deltachocker, och erbjuder den transparens de behöver för att effektivt kunna konstruera handelsstrategier och säkra underliggande risk.”

I allmänhet använder marknadsaktörer korrelation som ett riskhanteringsverktyg för att fastställa systematiska riskexponeringsnivåer och maximera fördelarna med riskspridning. Eftersom korrelation i huvudsak är ett statistiskt mått på diversifiering, övervakar marknadsaktörer vanligtvis korrelationsnivåerna noggrant för att säkerställa att deras riskexponeringar stämmer överens med deras riskaptitnivåer och för att utveckla strategier för risköverföring.

De åtta nya indexen kompletterar Cboes befintliga tremånaders implicita korrelationsindex (COR3M), som de började publicera i juli 2021. I likhet med COR3M använder de nya indexen Cboes innovativa, proprietära metodik för att beräkna implicit korrelation. Med dessa nya erbjudanden erbjuder Cboe en komplett uppsättning index som ger mognadsrepresentation av implicit korrelation för SPX för en-, tre-, sex-, nio- och 12-månaders tenorer och över olika skevheter:

  • Tenorindex (tickers: COR1M, COR3M, COR6M, COR9M, COR1Y), som beräknas med hjälp av 50 delta implicita volatiliteter och visar marknadens förväntningar på korrelationsrisk över tid
  • Delta Skew-index (tickers: COR10D, COR30D, COR3MD, COR70D, COR90D), som beräknas med tre månaders implicita volatiliteter och indikerar marknadens förväntningar på korrelation under olika deltachockscenarier

Cboe publicerar intradagsvärden för Cboe Implied Correlation Index på sitt Cboe Global Indices Feed och sprider indexvärden fyra gånger per minut under hela handelsdagen. Indexvärden är också tillgängliga via Bloomberg och Refinitiv.


[ad_2]

Source link