Cboe slutför MATCHNow teknikmigrering, lanserar Cboe BIDS Kanada


Cboe Global Markets tillkännagav idag att de framgångsrikt migrerade MATCHNow till Cboe-teknologi den 1 februari 2022. Tillsammans med denna teknikmigrering har Cboe lanserat Cboe BIDS Canada, vilket ger ett nytt och förbättrat blockhandelserbjudande till den kanadensiska aktiemarknaden.

MATCHNow är Kanadas största mörka aktiepool, som erbjuder utförande av institutionella, proprietära och detaljhandelsorder genom att kombinera frekventa samtalsmatchningar och kontinuerliga utförandemöjligheter i en helt konfidentiell handelsbok. MATCHNows villkorliga order, som gör det möjligt för abonnenter att elektroniskt indikera blockstorlekslikviditet i MATCHNow, möter marknadsdeltagarnas efterfrågan på fler valmöjligheter och flexibilitet, vilket ger en värdefull källa till ytterligare likviditet på Kanadas aktiemarknader.

MATCHNow, baserat i Toronto, förvärvades av Cboe i augusti 2020.

“Sedan Cboe förvärvade MATCHNow har vi varit laserfokuserade på den fullständiga integrationen av våra företag och definiera hur vi ytterligare kan tjäna den kanadensiska marknaden som ett team”, säger Chris Isaacson, Executive Vice President och Chief Operating Officer för Cboe Global Markets. “Betydligt nog inkluderade detta att migrera MATCHNows plattform till Cboe så att kanadensiska kunder kan dra nytta av vår teknologi i världsklass och få tillgång till Cboes olika marknader, tillgångsklasser, data och produktsvit med större lätthet och effektivitet.”

Cboe lanserade framgångsrikt Cboe BIDS Canada den 1 februari 2022, vilket markerar sitt första nya kanadensiska erbjudande efter integrationen av MATCHNow. Med detta erbjudande ger Cboe BIDS ledande blockhandelsmöjligheter till kanadensiska investerare.

Det nya erbjudandet utnyttjar BIDS Tradings egenutvecklade teknologi för att underlätta blockhandel på MATCHNows Conditionals-plattform – vilket ger ett förbättrat Conditionals-erbjudande som gör det möjligt för marknadsdeltagare att utföra blockaffärer, samtidigt som det hjälper till att minska marknadspåverkan.

BIDS driver den största ATS för blockhandel i volym i USA, vilket underlättar interaktionen mellan köp- och säljsidan för blockaffärer. I samarbete med BIDS lanserade Cboe Cboe BIDS Europe (tidigare Cboe LIS), en europeisk handelsplats för aktieblock, 2016. Sedan lanseringen har Cboe BIDS Europe vuxit till att bli en av de största blockhandelsplattformarna i Europa, med en rekordmånad i januari 2022 hanterade 29 procent av den storskaliga marknaden i Europa och stod för cirka 600 miljoner euro i genomsnittlig daglig volym.

“Vi är glada över att kunna utöka BIDS blockhandelsmöjligheter till Kanada och ge våra användare över hela världen tillgång till en ny marknad”, säger Adel Sarhan, Vice President of Product på BIDS Trading. “BIDS-modellen har tjänat investerare väl i USA och Europa, och vi förväntar oss att den kommer att gynna den kanadensiska blockhandelsmarknaden genom att ge ytterligare likviditet och matchningsmöjligheter. Vi ser fram emot att ytterligare utöka denna framgångsrika modell till Australien och Japan inom en snar framtid, i väntan på regulatorisk granskning och godkännande, eftersom vi fortsätter att genomföra vår vision att skapa ett globalt handelsnätverk som spänner över Nordamerika, Europa och Asien och Stillahavsområdet.”Source link