Cboe Options introducerar FLEX Micro Options för breda indexprodukter


Från och med den 27 juni 2022 kommer Cboe att introducera FLEX Micro Options på en uppsättning index (listad nedan). FLEX Micro Options kommer att ha en kontraktsmultiplikator på 1, snarare än den konventionella 100. Asiatiska och Cliquet-uppgörelser kommer inte att stödjas för FLEX Micro Options.

Mikrooptioner kommer endast att vara berättigade i FLEX-optioner; standard/icke-FLEX Micro Options för ovanstående index kommer inte att listas. FLEX Micro Options kan inte kombineras med vanliga FLEX optioner som en del av samma komplexa order.

Den maximala orderkvantiteten för FLEX Micro Options, inklusive för alla delar av en komplex order, kommer att vara 999 999.

FLEX Micro Options kommer att vara tillgängliga för handel under samma tider som standard/icke-FLEX-optionerna på samma underliggande, inklusive under Global Trading Hours (“GTH”) som löper från 20:15 ET föregående kväll till 9:15 är ET. Av de klasser som FLEX Micros kommer att erbjudas för är det bara SPX/SPXW som för närvarande handlar under en GTH-session.

En Curb-session för SPX/SPXW är planerad att släppas i väntan på myndighetsgodkännande. När den väl är utplacerad kommer trottoarpasset att pågå från 16:15 ET till 17:00 ET. Handel med FLEX-optioner, inklusive Micros, är tillåten under GTH-, RTH- och Curb-sessioner. Nya FLEX-produkter, inklusive Micros, kan dock inte skapas under GTH.

Precis som icke-FLEX-optioner, på deras sista handelsdag, kommer utgående PM-avräknade FLEX Micro Options att handlas fram till 16:00 ET.

FLEX Micro Options kommer att vara tillgängliga att testa i C1-certifieringsmiljön den 21 mars 2022.Source link