Cboe Europe Derivatives lanserar nya aktieindexprodukter

[ad_1]

Cboe Global Markets tillkännagav idag den planerade lanseringen av nya aktieindexterminer och optionsprodukter för handel på Cboe Europe Derivatives (CEDX), dess Amsterdam-baserade aktiederivatbörs.

Futures och optioner kommer att lanseras på ytterligare fyra Cboe Europe-index för enskilda länder: Cboe Italy 40, Cboe Norway 25, Cboe Spain 35 och Cboe Sweden 30. Dessa åtta nya produkter är planerade att göras tillgängliga för handel på CEDX från och med onsdag, 27 april, med clearing tillhandahållen av EuroCCP, Cboes paneuropeiska clearinghus.

Tillägget av dessa produkter bringar det totala antalet produkter tillgängliga för handel på CEDX till 20, utöver de 12 produkter som gjordes tillgängliga vid lanseringen i september förra året, bestående av terminer och optioner på sex Cboe Europe-index: Cboe Eurozone 50, Cboe France 40, Cboe Germany 40, Cboe Netherlands 25, Cboe Switzerland 20 och Cboe UK 100.

Ade Cordell, VD för Cboe Nederländerna, sa:

“Vi har varit extremt nöjda med de framsteg som CEDX gjort sedan lanseringen, med stark kunddeltagande och en solid volymökning månad för månad. Lanseringen av denna andra fas av produkter breddar vår aktieindexproduktsvit till att täcka ytterligare viktiga europeiska marknader, vilket ger kunderna ett verktyg för att effektivt hantera sina europeiska indexexponeringar via en enda marknadsplats. Vi är glada över att fortsätta arbeta med våra kunder för att bygga denna marknad och lägga till ytterligare produkter över tiden.”[ad_2]

Source link