Catena Media vill sälja Financial Trading och eventuellt andra sajter

[ad_1]

Efter att ha sett sina aktier sjunka till en 52-veckors lägsta nivå efter offentliggörandet av sina finansiella resultat för första kvartalet förra veckan, tillkännagav Catena Media plc (STO:CTM) att generera leads för onlinespel och finansiell handel att de inleder en “strategisk översyn av vissa delar av sin verksamhet.”

Företaget sa att detta kan innebära en försäljning av vissa tillgångar, inklusive men inte begränsat till dess finansiella handelsrelaterade webbplatser, varumärket “AskGamblers” och andra globala varumärken, eller annan typ av strukturell transaktion. Catena tillade att de “märker ett strategiskt intresse” från tredje part att förvärva vissa tillgångar, inklusive de som anges ovan.

Under 2017-2018 gjorde Catena en samlad ansträngning för att växa från sin bas av affiliate-webbplatser för spel till “ekonomiområdet”, och spenderade tiotals miljoner dollar på att förvärva ett antal (främst) FX-mäklare-affiliates och nyhetswebbplatser som DeutscheFXBroker.de , BrokerDeal.de, ForexTraders.com, TheBull.com.au, TheBull.asia, FatCat.com.au, LearnTrading.com.au, LearnCFDs.com, hammerstonemarkets.com och Leaprate.com.

Företaget anställde FXcompared.com Global General Manager Nigel Frith i början av 2018 för att leda Financial Trading Group från London. Inledningsvis utgjorde Financial Trading-segmentet cirka 5-6 % av Catenas totala intäkter, 2020 inbringade 5,8 miljoner euro i intäkter och EBITDA på 1,3 miljoner euro. Men Catena meddelade mot slutet av 2020 att de “inte kommer att göra ytterligare investeringar i Financial Services-segmentet.” Intäkterna från Financial Trading-segmentet föll till bara 2 % av företagets intäkter under Q1-2022 (bara 0,8 miljoner euro för kvartalet), och Frith omplacerades inom organisationen.

Inom Catenas Financial Trading-gren står den tyska marknaden för cirka hälften av segmentets intäkter.

Sammantaget har Catena gjort en stor förändring mot Nordamerika under det senaste året då USA och Kanada legaliserar online- och sportspel. I början av 2021 utnämnde företaget sin chef för USA:s verksamhet, Michael Daly, till företagets VD. För Q1-2022 stod Nordamerika för 65 % av företagets intäkter, upp från 31 % räkenskapsåret 2020 och 51 % 2021.

Catena-aktien svarade på nyheterna genom att handlas upp med 14 % på fredagen, och stängde på 42,00 kr – en ökning från 52-veckors lägsta på 35,40 kr som sattes tidigare i veckan, men fortfarande långt under 75,82 kr under 52 veckors högsta nivå. sista juni.

Den fullständiga texten av Catena Medias release följer:


Catena Media inleder en strategisk översyn av vissa delar av sin verksamhet

20 maj 2022 13:45 CET

Catena Media plc (”Catena Media”) styrelse utvärderar fortlöpande strategiska initiativ, inklusive potentiella transaktioner, strukturella förändringar och andra strategiska initiativ i syfte att uppnå bästa resultat för bolaget och dess aktieägare på lång sikt. Catena Media märker för närvarande ett strategiskt intresse från tredje part att förvärva vissa tillgångar, inklusive tillgångar i sitt finansiella handelssegment, varumärket “AskGamblers” samt vissa andra av Catena Medias globala varumärken.

Mot bakgrund av detta har Catena Media inlett en strategisk översyn, som kommer att vara bred, överväga alla möjliga alternativ och tillgångar i koncernen för att säkerställa ett optimalt resultat, och kan innefatta att undersöka fördelarna med t.ex. en försäljning av vissa tillgångar (inklusive men inte begränsat till finansiella handelstillgångar, varumärket “AskGamblers” och andra globala varumärken) eller annan typ av strukturell transaktion.

Catena Media vill betona att inget beslut har fattats med avseende på den strategiska översynen och att man kan dra slutsatsen att det bästa alternativet är att inte göra några förändringar på kort sikt.


[ad_2]

Source link