Capitolis samlar in 110 miljoner dollar till en värdering av 1,6 miljarder dollar


Det institutionella handelsoptimeringsföretaget Capitolis har meddelat att det har samlat in en finansieringsrunda på 110 miljoner dollar i serie D, till en värdering på 1,6 miljarder dollar, drivet av den snabba framväxten och marknadsacceptansen av dess marknadsplatslösningar. Insamlingen leds av de bästa fintech-investerarna Canapi Ventures, 9Yards Capital och SVB Capital. Befintliga investerare i Capitolis inkluderar a16z, Index Ventures, Sequoia Capital, S Capital, Spark Capital, Citi, State Street och JP Morgan.

Hittills har Capitolis samlat in totalt 280 miljoner dollar.

I samband med finansieringsrundan går Jeffrey Goldstein, senior rådgivare på Canapi Ventures, Dan Beldy, partner på Canapi Ventures, och George Osborne, grundare på 9Yards, in i Capitolis styrelse. Alla tillför djupgående finansiella tjänster och teknisk expertis och viktig erfarenhet av policyfrågor relaterade till bankverksamhet, regelreformer och finansiell stabilitet. Tidigare var Osborne rådgivare till BlackRock efter sin roll som Storbritanniens finansminister; Goldstein, som sitter i styrelsen för Bank of New York Mellon Corporation, har tidigare varit verkställande direktör och finanschef för Världsbanken; Beldy är en grundande partner på Canapi Ventures och har tidigare varit verkställande direktör för Steamboat Ventures, venture arm till The Walt Disney Company.

Canapi Ventures leds tillsammans av Managing Partners Gene Ludwig och Chip Mahan. Ludwig tjänstgjorde som valutakontrollerare under president Clinton innan han fortsatte med att grunda Promontory Interfinancial Network, ett FDIC-nätverk för insättningsdirigering som betjänar cirka 2 900 finansinstitut, samt Promontory Financial Group, ett konsultföretag för reglering och efterlevnad av stora finansinstitutioner. . Mahan grundade och fungerar för närvarande som VD och ordförande för Live Oak Bancshares; han var också med och grundade nCino, grundade Security First Network Bank, en av världens första internetbanker, och ledde tidigare S1 Corporation.

9Yards var med och grundade av George Osborne, Theo Osborne & David Fisher 2018. Dessförinnan var George Osborne Storbritanniens finansminister som en av de längst sittande finansministrarna i G7. George utarbetade den öppna bankregimen och FCAs “sandlåda” bland många andra regler som positionerade Storbritannien som en global fintechledare. George satt också i National Security Council och var ordförande för Storbritanniens Cybersecurity Committee.

Capitolis kombinerar djup kapitalmarknadsexpertis med ett Silicon Valley-tänk för att föra delningsekonomin i framkant av finansbranschen. Capitolis gör det möjligt för banker, investerare och institutionella kunder att utöka sin räckvidd genom en samarbetsplattform och gateway för att koppla möjligheter med en demokratiserad modell av institutionellt kapital, och på ett säkert sätt avlägsna hinder som annars skulle begränsa tillväxten på marknaden.

“Under de senaste två åren har vår vision att återuppfinna kapitalmarknaderna tagit enorm fart när vi har tredubblat vår intäkt, kundbas och team”, säger Gil Mandelzis, VD och grundare av Capitolis. “Vi skrapar bara på ytan på att ombilda kapitalmarknaderna. Vi är glada över att ha partners som Canapi, 9Yards och SVB Capital som tillför strategisk expertis, en äkta passion för uppdraget och ett kraftfullt nätverk att dra nytta av när vi inleder vårt nästa tillväxtkapitel.”

Canapi Ventures partner Dan Beldy kommenterade,

“Vi är glada över att samarbeta med Gil, Tom och hela Capitolis-teamet när de bygger nästa generations tekniska infrastruktur för att stödja en säker och effektiv tillväxt på kapitalmarknaderna. På Canapi Ventures är vi fokuserade på fantastiska ledarteam och kategoridefinierande innovationer som hjälper till att skapa ett hälsosammare, mer robust och mer inkluderande finansiellt ekosystem. Vi ser fram emot att arbeta med Capitolis-teamet när de fortsätter att växa och skapa ett företag med stort arv och genomslag.”

9Yards’ George Osborne kommenterade,

“På 9Yards Capital är vi imponerade av Capitolis och den innovation den ger i uppgiften att göra vårt finansiella system säkrare och våra kapitalmarknader mer effektiva.”

Tom Glocer, verkställande ordförande och medgrundare av Capitolis, sa: “Tilläggen av Jeffrey Goldstein, George Osborne och Dan Beldy till Capitolis styrelse kommer att stärka en redan i världsklass styrelse. I synnerhet kommer deras år av erfarenhet av att balansera sund regleringspolitik och finansiell stabilitet med innovation på finansmarknaderna hjälpa Capitolis att vägleda vår teknologi och påverkan på globala kapitalmarknader.”

“Som en befintlig investerare och kommersiell partner till Capitolis har vi sett den anmärkningsvärda förståelsen Capitolis har när det gäller att tillhandahålla lösningar till marknadsplatsdeltagare för att uppnå sina affärsmål”, säger Tilli Bannett, Managing Partner, SVB Capital. “Vi fortsätter att vara imponerade av företagets djupa expertis och kreativitet i att göra kapitalmarknaderna mer effektiva, och därigenom frigöra nödvändiga resurser för deltagarna att förnya och leverera finansiella lösningar som kunderna behöver.”

Tobias Krause, Senior Managing Director, State Street, kommenterade,

“Vi är imponerade av Capitolis vision om att skapa en hälsosammare, säkrare, effektiv marknadsplats för matchmaking, upptäckt och resursoptimering. På State Street har vi dragit nytta av att dynamiskt minska och optimera våra exponeringar, vilket har skapat ännu mer kapacitet att betjäna våra kunder i vår växande verksamhet.”

“Vi går nu till nästa tillväxtfas för Capitolis då vi växer exponentiellt år efter år och levererar ökad innovation för kapitalmarknaderna. Bara två år efter lanseringen har kapitalmarknadsverksamheten redan genomfört transaktioner för 60 miljarder dollar från över 30 investerare. Capitolis har optimerat över 13 biljoner dollar i affärer genom sin kompressions- och novationsmotor, som betjänar över 100 finansinstitutioner. Vår vision håller på att bli verklighet och vi ser fram emot att superladda vår marknadsplats under månaderna och åren som följer”, avslutade Mandelzis.

OM CAPITOLIS

Vår vision är att ombilda hur kapitalmarknaderna fungerar. Capitolis är den ledande kapitalmarknadsplatsen som driver optimering av finansiella resurser för marknadsaktörer. Capitolis teknologi grundades 2017 och gör det möjligt för finansinstitutioner att optimera sina resurser, agera sömlöst med nya marknadsaktörer och uppnå större tillgång till mer diversifierat kapital, vilket alla möjliggör rättvisare, säkrare och hälsosammare kapitalmarknader. Vårt team har decennier av erfarenhet av att lansera framgångsrika startups, teknologi och finansiella tjänster och växer snabbt från våra kontor i New York, London och Tel Aviv.

OM CANAPI VENTURES

Canapi Ventures är ett riskkapitalföretag som investerar i fintechföretag i tidigt till tillväxtfas. Våra partners har legat i framkant när det gäller innovation inom finansiella tjänster som operatörer, investerare, bankirer, rådgivare och tillsynsmyndigheter. Vår riskkapitalmodell kopplar högkvalitativa fintechföretag till vårt omfattande nätverk av banker och strategiska partners. Canapi Ventures får råd av CenterHarbor Advisors och Canapi Advisors, LLC, ett helägt dotterbolag till Live Oak Bancshares, Inc. (Nasdaq:LOB).

OM 9YARDS KAPITAL

9Yards är ett globalt investeringsföretag i tillväxtfas med fokus på Fintech och logistik. Vi stödjer visionära team som försöker förändra hur världen handlar, gör transaktioner och interagerar. 9Yards utnyttjar sina unika regulatoriska perspektiv och branschexpertis för att ge sina partners robusta operativa resurser och stöd när de skalas. 9Yards är stolta över att samarbeta med företag i världsklass, inklusive Robinhood, Toast, Carta, Chainalysis, Remote, Gusto, TaxBit, Emerge och Deliverr.

OM SVB KAPITAL

SVB Capital förvaltar mer än 6 miljarder dollar i tillgångar, främst i aktiefonder (inklusive fonder i fonder och direktinvesteringsfonder) och kreditfonder. SVB Capital är unikt positionerat för att få tillgång till de mest eftertraktade möjligheterna inom teknik, biovetenskap och venture, och investerar i fondförvaltare och privata företag i hela innovationsekonomin runt om i världen. SVB Capital är en av SVB Financial Groups (Nasdaq:SIVB) kärnverksamheter.Source link