BUX samarbetar med ABN Amro för att erbjuda fraktionerade ETF:er


Den Amsterdambaserade neomäklaren BUX har meddelat att BUX-kunder kommer att vara de första i Europa att kunna investera i europeiska ETF:er utanför en investeringsplan.

I samarbete med ABN AMRO Clearing Bank har BUX byggt tekniken som gör det möjligt att erbjuda fraktionerad investering i europeiska ETF:er. Den här nya funktionen följer kort efter att BUX introducerade delinvesteringar till sina kunder i januari 2022, och kommer efter att BUX lanserar en Cypernbaserad CFD-verksamhet.

Med introduktionen av europeiska ETF:er kan kunder nu investera med ett belopp så lite som 10 €. Europeiska ETF:er med en högre prislapp, som S&P 500 Index som vanligtvis kostar €80, blir därmed mer tillgängliga för investerare med en mindre budget. Detta gör att alla investerare, oavsett budget, kan investera i olika ETF:er varje månad och minimerar investeringsrisken genom att erbjuda utrymme att diversifiera portföljerna ytterligare.

Utöver de fraktionerade europeiska ETF:erna har BUX också lagt till ytterligare 95 nya delstatliga amerikanska aktier till sitt redan befintliga erbjudande. Välkända namn bland de amerikanska aktierna som nu också finns att investera i, är Mastercard, PepsiCo och IBM. I framtiden kommer även delinvesteringar i europeiska aktier att bli tillgängliga.

Yorick Naeff, VD för BUX sa:

Med introduktionen av europeiska ETF:er kan vi erbjuda fler sätt för våra kunder att bygga en portfölj som passar deras behov och mål. Sedan vi introducerade delinvesteringar för våra kunder i början av året har vi sett ett stort intresse och detta visar att den moderna investeraren omfamnar olika investeringsalternativ. Eftersom det ekonomiska klimatet fortsätter att svänga i osäkra riktningar vill vi erbjuda européer en lösning som gör att de kan sätta sina pengar i arbete på ett tillgängligt sätt.

Jan Bart de Boer, CCO för ABN AMRO Clearing tillade:

Bråkhandel är handel som görs tillgänglig för alla. Med vår unika fraktionshandelstjänst stödjer vi våra kunder att erbjuda inbäddade investeringslösningar på kapitalmarknaderna, så att alla deras kunder kan tjäna pengar. Att utöka detta utbud av fraktionerade handelstjänster med europeiska produkter kommer att öppna upp EU:s kapitalmarknader för våra kunder och deras investerare för att också skapa inbäddade och effektiva investeringslösningar.

Bråkinvesteringar blir snabbt populära bland kunder på BUX. Intern forskning har visat att sedan lanseringen av delinvesteringar i januari 2022 har nästan 1 av 7 order varit ett köp av en delandel. Den obestridda favoriten bland amerikanska aktier är Tesla. Bland alla åldersgrupper är elbilstillverkaren den mest köpta delaktie sedan årsskiftet. En anmärkningsvärd skillnad är att bland kvinnliga investerare har Beyond Meat (9) och Walt Disney (10) en plats bland de 10 mest köpta fraktionsaktierna, medan NVIDIA (9) och Shopify (10) hamnade bland de 10 mest köpta. andelar av män.

Med över 650 000 kunder är BUX en av Europas snabbast växande nymäklare och har gjort det enkelt och överkomligt för européer att göra mer av sina pengar sedan 2014. BUX flaggskeppsplattform, BUX Zero, gör provisionsfria investeringar tillgängligt, intuitivt, och överkomligt både för första gången och för befintliga investerare, vilket gör att de kan investera i en stor svit av aktier eller ETF:er de bryr sig om. BUX Zero är för närvarande tillgängligt i Nederländerna, Tyskland, Österrike, Frankrike, Belgien, Irland och Spanien. Hela utbudet av BUX-produkter, inklusive BUX Crypto som tillåter användare att investera i riktiga kryptovalutor, och BUX X, där användare kan handla med kontrakt för skillnad (CFD), är tillgängliga i flera länder i Europa. Med huvudkontor i Amsterdam, Nederländerna, stöds företaget av några av de mest framstående internationella riskkapitalbolagen.

Source link