Broadridge introducerar nya förbättringar av sin virtuella aktieägarmötesplattform


Broadridge Financial Solutions Inc. (NYSE:BR) har introducerat nya förbättringar av sin virtuella aktieägarmötesplattform för 2022. Med de senaste årens erfarenhet av att vara värd för nära 2 400 virtuella aktieägarmöten (VSM) har Broadridge förenklat och fräschat upp plattformens användargränssnitt och förbättrade Q&A-funktionen.

Företag och investerare kommer att se följande stora förbättringar av den virtuella plattformen:

  • Uppfräschat och förbättrat utseende och känsla för en mer användarvänlig upplevelse;
  • Lättare att navigera i gränssnittet;
  • Ny Q&A-funktionalitet inklusive möjlighet att sortera och gruppera frågor, och aktieägaridentifikation i samband med alla frågor;
  • Förbättrade interaktiva videofunktioner;
  • Aktieägare kan enkelt rösta med några få klick och få en bekräftelse på att deras röst har räknats;
  • Effektivt gränssnitt för enklare åtkomst för ledning och direktörer;
  • Bättre rapporteringsverktyg, även för inspektörer.

Plattformen behåller alla sina nyckelfunktioner inklusive närvaro på ett enkelt sätt med enkelstegsinloggning och möjligheten för aktieägaren och företaget att komma åt mötet via vilken enhet som helst: smartphone, surfplatta eller dator.

“Den ökade användningen av virtuella aktieägarmöten har resulterat i en ökning av investerarnas engagemang, deltagande och röstning och dessa senaste förbättringar kommer att öka tillgängligheten och ytterligare underlätta god bolagsstyrning”, säger Cathy Conlon, Head of Corporate Issuer Product på Broadridge. “VSM gör möten mer lättillgängliga för aktieägare, vilket gör att de kan delta, delta och rösta var de än befinner sig genom flera kanaler. För emittenter sänker tekniken deras koldioxidavtryck, sparar tid och pengar och gör årliga möten mer tillgängliga och bekväma för investerare samtidigt som de ger dem kostnadsbesparingar på resor.”

Virtuella aktieägarmöten gör det möjligt för aktieägarmöten att livestreamas med ljud och video och tillhandahåller autentisering av deltagare, samtidigt som det tillåter aktieägare att interagera med företaget för frågor och svar, samt rösta på sina aktier. VSM främjar bättre demokratisering av investeringar och ökar transparensen i bolagsstyrning genom att ge aktieägare ett meningsfullt sätt att delta i årliga aktieägarmöten för företag där de äger aktier.

Broadridge är den ledande leverantören av VSM till publika företag i Nordamerika efter att ha varit pionjärer för den kommersiella VSM-plattformen 2009. 2021 ledde Broadridge branschen i hur man genomför virtuella möten som är värd för nästan 2 400 VSM för publika företags årsmöten.Source link