Broadridge bildar ny Buy-Side Advisory Group för LTX handelsplattform


Fintech-ledaren Broadridge Financial Solutions Inc. (NYSE:BR) har bildat en ny Buy-Side Advisory Group för LTX, Broadridges artificiella intelligens (AI)-drivna elektroniska handelsplattform. Den rådgivande gruppen kommer att spela en nyckelroll i att utveckla LTX och bidra till utvecklingen av lösningar som driver större effektivitet och likviditet på obligationsmarknaden.

Buy-Side Advisory Group består av seniora kredithandlare på LTX-klientföretag inklusive AllianceBernstein, American Century Investments, BlackRock, Invesco, MetLife Investment Management, PIMCO och PineBridge Investments. Medlemmar kommer att ge expertkunskaper och råd på användarnivå om utveckling och förbättring av LTX-plattformen, inklusive produktanvändbarhet, utvecklingsprioritering, arbetsflöden för köp på köpsidan, återförsäljarnas förväntningar och datahantering.

“Jag är stolt över att få delta i LTX Buy-Side Advisory Group”, säger Tom McClintic, chef för High Yield and Emerging Markets Trading, MetLife Investment Management. “Bästa utförande är en prioritet, särskilt i de rådande likviditetsförhållandena. LTX förnyar med datavetenskap och ett nytt handelsprotokoll, och jag ser fram emot att ge råd om den fortsatta utvecklingen av plattformen.”

“Ledamöterna i Buy-Side Advisory Group tillför ovärderlig erfarenhet, och deras expertutlåtanden om ämnen från dagliga arbetsflöden till kreditmarknadsstrukturfrågor kommer att vara avgörande för att informera våra innovativa lösningar”, säger Jim Toffey, VD och medgrundare av LTX. “Vi ser fram emot att arbeta med våra nya rådgivare för att hjälpa deras bästa återförsäljare att använda vår LTX-teknik, vilket ger deras återförsäljare möjlighet att serva dem bättre och hjälpa köpsidan att handla smartare.”

LTX kombinerar kraftfull artificiell intelligens med ett nästa generations protokoll, RFX, för att hjälpa till att förbättra likviditeten, effektiviteten och utförandet för marknadsaktörer på köp- och säljsidan. Hittills har två dussin återförsäljare och över 50 kapitalförvaltare som representerar en betydande likviditetspool anslutit sig till LTX-plattformen, med ytterligare 60 företag i pipelinen. Antalet RFX-sessioner på plattformen har stadigt ökat sedan januari 2021, och det totala antalet obligationer som erbjuds på plattformen är över 4 miljarder dollar.
Source link