Brittiskt pund syftar högre med BOE Stimulus Unwind i fokus


BRITSK PÅNGSPROGNOS:

  • British Pound up med brittiska inflationsspel före BOE-policymöte
  • Alla ögon på MPC planerar att avveckla stimulansprogrammet från Covid-eran
  • EUR / GBP-supportöverträdelse antyder att en flyttning under 0,86 finns i korten

Det brittiska pundet har lyckats överträffa de flesta av sina motsvarigheter i G10-valutan den här veckan och gjort stora segrar mot europeiska motsvarigheter som euron, norska kronan och svenska kronor. Förflyttningen kan återspegla förpositionering inför dagens Bank of England (BOE) policymeddelande.

Detta motsvarar förmodligen spekulationer om att BOE kommer att röra sig snabbare för att minska stimulans från Covid-eran än regionala kamrater, där en engagerad dovlinglutning kvarstod långt före pandemin. Berättande sagt steg inflationsförväntningarna på de brittiska obligationsmarknaderna tillsammans med Sterling den här veckan.

Guvernören Andrew Bailey och företaget förväntas allmänt revidera de ekonomiska prognoserna uppåt, vilket återspeglar en kraftig återhämtning i aktivitetstillväxten sedan början av året. Ledande PMI-undersökningsdata antyder att tillverknings- och tjänstesektorerna expanderade i snabb takt på 7,5 år i april.

BRITISH Pound LOOK TO BOE QE RIKTLINJER FÖR RIKTNING

Det är osannolikt att detta kommer att väcka ytterligare marknader om inte beslutsfattarnas uppdaterade förväntningar ser att inflationen håller betydligt över 2 procent mot slutet av prognosperioden. Det kan läsas som bestämt hawkish, men ett sådant resultat verkar vara osannolikt.

Vägledning om takten för tillgångsköp kommer sannolikt att ha det mest betydande inflytandet på prisåtgärder. Detta kan ske via den uppdaterade kvartalsvisa inflationsrapporten, protokoll från mötet för den politiska MPC-kommittén eller guvernörens presskonferens efter tillkännagivandet.

Som nu ser kommer den nuvarande QE-insatsen att nå sitt upptagningsmål i november. Herr Bailey bad personal i centralbanken komma med en plan för inköp av inköp tillbaka i februari och all insikt om deras tänkande här kommer att granskas noggrant.

Retorik som föreslår begränsat utrymme för en påfyllning kan lyfta den brittiska valutan. Att minska inköpsstorleken för att förlänga programmet samtidigt som det minskar för en smidig utgång till årsskiftet är ett annat alternativ och kommer sannolikt att tolkas som GBP-positivt.

BRITISKT PUND TEKNISK ANALYS – EUR / GBP ÖGONSTÖD NEDAN 0,86

Det brittiska pundet kan sikta på att återuppta sin uppgång mot euron när BOE-räntebeslutet närmar sig. EUR / GBP-växelkursen bröt igenom ett kortvarigt stigande trendstöd som styrde dess återhämtning sedan början av april, vilket antydde att den dominerande 2021-nedgången kan vara tillbaka i spel.

Omedelbart stöd är 0,8587. En paus nedanför som vetter mot en mindre barriär vid 0,8540 längs vägen nedåt mot den svängbara svängningen låg vid 0,8472. Neutralisering av kortvarigt försäljningstryck kräver troligen en daglig stängning över regionen 0.8719-31. Det kan bana väg för en omprövning av tidigare stöd under siffran 0,89.

EUR / GBP-diagram skapat med TradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link