Brittiskt pund, amerikansk dollar, GBP/USD, FOMC, BOE, Evergrande – Talking Points

  • Det brittiska pundet pressades till låga nivåer av FOMC men samlades genom Asien
  • APAC -aktier var generellt positiva efter Evergrande-skuldens halvupplösning
  • US -dollarns styrka testades efter Fed -mötet. Kommer GBP/USD att bryta ut?

Det brittiska pundet rörde sig högre genom den asiatiska sessionen då US -dollarn hade en blandad dag i efterdyningarna av FOMC -mötet. Upplösningen av Evergrande -kupongbetalningen som ska betalas i dag utvecklas fortfarande men aktiemarknaden var optimistisk nog för att boka vinster på de flesta börser, Sydkorea är undantaget.

FOMC levererade förväntningarna och Fed antas nu börja avsmala stimulans vid mötet i november. En räntehöjning är fortfarande långt borta verkar det, även om snedställningen av ”punktplottet” – en sammanfattning av Fed -tjänstemäns prognoser för riktningen för bankens målränta – flyttade från 7 till 9 medlemmar av 18 som förväntar sig att höjning 2022.

USA: s avkastningskurva plattades och den amerikanska dollarn samlades på nyheterna. USD drog bara upp för att göra en ny hög för året mätt med US Dollar index (DXY). GBP och EUR återhämtade sig en del i dag medan JPY fortsatte att handla nära sina låga efter FOMC.

Evergrande gjorde en kupongbetalning på en av sina obligationer i kinesiska yuan idag, men det är oklart om det var fullt ut eller inte. En US -dollar kupongbetalning ska betalas i den amerikanska sessionen och det är inte känt om den kommer att göras i detta skede. Villkoren i skuldavtalet tillåter en missad betalningstid på 30 dagar, under vilken tid en affär kan förhandlas fram.

PBOC tillförde likviditet för fjärde dagen i rad och det hjälpte till att ge marknaderna en stark känsla.

Ser man framåt kommer Bank of England att träffas för att diskutera penningpolitiken, men marknaden förväntar sig ingen förändring eftersom Storbritannien upplever hög inflation och stagnerad tillväxt. Amerikanska arbetslösa fordringar kommer också att komma ut senare.

GBP/USD Teknisk analys

Över natten besökte GBP/USD området 1.3600 för tredje gången på två månader. Dessa två tidigare nedgångar på 1.3600 och 1.3572 kan ge lite stöd från början, men en paus under dessa nivåer kan vara en baisseartad signal.

Flytten hit har två medelfristiga enkla rörliga medelvärden (SMA) som visar en negativ gradientlutning. Ett rally till 21-dagars SMA eller 55-dagars SMA kan se lite motstånd. Under dessa SMA kan eventuellt motstånd vara svängpunkterna vid 1.3725 och 1.3763.

Potentiellt ytterligare motstånd kan ligga vid de tidigare toppnivåerna 1.3913 och 1.3982, liksom en fallande trendlinje.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link