Brittiskt pund kan förlänga skarp stigning med drottningens tal i fokus


BRITSK PÅNGSPROGNOS:

  • British Pound ser drottningens tal efter den största ökningen på 14 månader
  • Expansiv finanspolitisk hållning kan öka Bank of Englands skärpning av vad
  • EUR / GBP-försäljningen samlar takten, 2021 svänger botten i hårkorset

En lugn session i Asien och Stillahavsområdet erbjuder en ljummet ledning för de europeiska finansmarknaderna inför öppningsklockan. Ett relativt tunt utbud av den regionala ekonomiska datadockan sätter troligen strålkastaren på drottningens tal, som kommer att redogöra för regeringens agenda för det nya parlamentet.

Marknaderna kommer att vara angelägna om att se om lagstiftarna siktar på att ta ytterligare en omgång expansiva finanspolitiska åtgärder. Dessa skulle syfta till att driva på återhämtningen efter Covid och göra gott om premiärministern Boris Johnsons planer för att “höja sig” över många olika initiativ efter Brexit.

Regeringen har en bekväm 80-sitsig majoritet, så dess agenda kommer sannolikt att gå igenom parlamentet ganska smidigt. Detta innebär att investerare antagligen kommer att ta några planer för en meningsfull utgiftsökning till nominellt värde och bjuda upp inflationsförväntningarna.

Det kan inspirera spekulationer om en relativt snabbare avveckling av Bank of Englands stimulansåtgärder, vilket ökar det brittiska pundet mot dess stora motsvarigheter. Det skulle bygga på gårdagens imponerande 2,3 procents stigning, den största ökningen på en dag på 14 månader.

BRITISH POUND TECHNICAL ANALYSIS – EUR / GBP SELLOFF GATHERS PACE

Det brittiska pundet accelererade mot euron efter att EUR / GBP bröt under uppåtlutande mottrenderstöd, som förväntas. Härifrån öppnar en daglig stängning under svängningen låg vid 0,8587 dörren för ett test av den mindre barriären vid 0,8540, följt av botten 2021 vid 0,8472.

Alternativt verkar en återhämtning tillbaka över stödvänt motstånd vid 0,8624 sannolikt sätta scenen för en annan utmaning av intervalltoppen i zonen 0.8719-31. Att etablera fotfäste ovanför denna barriär verkar vara en förutsättning för att neutralisera försäljningstrycket på kort sikt.

EUR / GBP-diagram skapat med TradingView

FX TRADING RESOURCES

— Skriven av Ilya Spivak, chefsstrateg, APAC på DailyFX.com

För att kontakta Ilya, använd kommentarsektionen nedan eller @IlyaSpivak på Twitter

Source link