Brittiskt pund glider efter data, fortfarande bunden till intervall. Kan GBP/USD bryta ut före FOMC?

[ad_1]

Brittiskt pund, GBP/USD, US -dollar, energi, råvaror – Talking Points

  • Det brittiska pundet försvagades efter data men lyckades hålla vissa nivåer
  • Energivaror lugnade ner sig idag, liksom de flesta tillgångsklasserna i Asien
  • Med FOMC nästa vecka, är det här en lugn före prisförlusten?

Det brittiska pundet gick lägre efter amerikanska och inhemska uppgifter idag. Energiråvaror tog ett andetag i den asiatiska sessionen, liksom de flesta aktie-, obligations- och valutamarknaderna.

Den amerikanska dollarn gav upp en viss grund i den asiatiska sessionen efter att ha samlats i USA då det fantastiska detaljhandelsföretaget i USA på 0,7% m/m för augusti månad trotsade förväntningarna på

-0,7%. Detta är på baksidan av förra månadens -1,1%, som reviderades till -1,8%.

Energivaror har sett steg till höjda priser denna vecka på grund av allvarliga kapacitetsproblem kvar i flera viktiga fickor i den globala leveranskedjan. Nämligen stormsäsongen i Mexikanska viken, strömavbrott i Engelska kanalen och flaskhalsar i sjöfarten.

Det baltiska fraktindexet visar kostnaden för att transportera energivaror till det dyraste på 13 år. Med den kommande vinterhalvåret på norra halvklotet och tyfonsäsongen i västra Stillahavsområdet framöver är marknaderna nervösa för effekterna på tillväxten bland hög inflation. Flera delar av Asien har sett energikostnaderna stiga så att de tvingas stänga några fabriker.

GBP/USD flyttade något lägre igen efter att Storbritannien återförsäljning besviken med -0,9% m/m för augusti månad. Detta tryck kom långt under prognosen 0,5% och en tidigare avläsning på -2,5% som reviderades ner till -2,8%.

Framöver kommer i dag University of Michigan konsumentstämningsdata att följas noga, men FOMC -mötet nästa torsdag ligger framför marknaderna.

Great British Pound Teknisk analys

GBP/USD har handlats i ett intervall i 2 månader mellan lägsta 1.3572 och högsta på 1.3982. Dessa nivåer kan nu ge stöd respektive motstånd om de skulle testas.

På senare tid kan höjden på 1,3913 erbjuda motstånd medan de tidigare nedgångarna på 1,3725 och 1,3600 kan ge stöd. Det allra senaste läget på 1,3763 är en trendlinje som för närvarande ligger på 1,3770 kan ge stöd.

Brittiskt pund glider efter data, fortfarande bunden till intervall.  Kan GBP/USD bryta ut före FOMC?

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link