Brittiskt pund dollar styrka som FOMC skramlar marknaderna. Kommer GBP/USD att rally?

[ad_1]

Brittiska pund, GBP/USD, US-dollar, Fed, FOMC, Treasuries – Talking Points

  • Det brittiska pundet höll sig stadigt mot en hökaktig Fed som lyfte USD
  • Högre avkastning drabbade teknikaktier i FOMC-mötet minuter efteråt
  • Sterling kan ta fart. Kommer GBP/USD att bryta högre?

Det brittiska pundet har visat motståndskraft under de senaste sessionerna mot en amerikansk dollar som drivs på av en Federal Reserve som levererar mer hökiska nyheter, vilket fläktar högre statsräntor.

Mötesprotokollen från Federal Open Market Committee (FOMC) i december släpptes under den amerikanska sessionen och visade att medlemmarna förväntar sig att strama åt politiken i en snabbare takt än tidigare förväntat.

Marknaderna förväntar sig nu att den första höjningen kommer att ske i mars och slutet av programmet för köp av tillgångar kommer att vara mycket tidigare och en minskning av den totala balansräkningen diskuterades.

Den 10-åriga referensräntan på statsobligationer handlas nära 1,72 %, en 8-månaders högsta. De 2- och 5-åriga obligationerna handlas till post-pandemiska toppar nära 0,84% respektive 1,44%.

Allt detta har fått efterfrågan på amerikanska dollar att öka, framför allt på bekostnad av AUD, CAD, NOK och NZD i den asiatiska sessionen. GBP, CHF, EUR och JPY har klarat sig bättre idag.

Det brittiska pundet har fått något stöd av att gyltor har sett högre avkastning. Den 10-åriga obligationen öppnade året och gav en avkastning på 0,97 % innan den handlades nära 1,10 % över natten.

Bitcoin drabbades hårt i USA-sessionen, ned över 5 %, för att nå en bottennivå nära 45 500 USD.

Miljön med högre avkastning har fortsatt att se tekniksektorn komma under press med Nasdaq som faller över 3% i kontantsessionen.

Enligt en rapport från Goldman Sachs är hedgefonders exponering mot teknikföretag i förhållande till S&P 500-namnen nu på sin lägsta nivå någonsin.

Koreas teknikbaserade Kosdaq-index upplever liknande förluster men Hongkongs Hang Seng Tech-index påverkas mindre efter att ha fallit 4,5 % i går.

Räntelyftet har sett realräntorna stiga och detta har underminerat guld och silver. Råoljan är fortsatt stabil med WTI som handlas strax under 77 USD per fat efter att ha nått en 6-veckors högsta nivå på 78,58 USD per fat.

Efter det brittiska PMI-trycket i dag kommer USA att se ekonomisk data om handel, jobb, fabriksorder och beställningar av varaktiga varor, samt ISM-tjänsteindex.

GBP/USD teknisk analys

Toppen i juni förra året på 1,4251 var den högsta för GBP/USD sedan början av 2018.

Sedan dess har den fångats i en fallande trendkanal. Det är inte långt från att bryta kanalens ovansida. Den dissekerar för närvarande vid 1,3625 och kan erbjuda motstånd.

Motståndet kan också vara på de tidigare topparna 1,3599, 1,3835, 1,3913, 1,3982 och 1,4251.

GBP/USD har rört sig över sin kort- och medellång sikt enkla glidande medelvärden (SMA) men det kämpar för att klara 100-dagars SMA för tillfället. Ett avgörande avbrott ovanför kan se ytterligare hausseartat momentum utvecklas.

På minussidan kan stödet vara på de tidigare lägsta nivåerna 1,3431, 1,3174 och 1,3161.

GBP/USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link