Brittiska pundet under pumpen inför BoE och Feds räntebeslut. Kommer GBP/USD att gå lägre?


Brittiska pund, GBP/USD, US Dollar, BoE, Fed, Råolja, Kol, AUD, Hang Seng – Talking Points

  • Det brittiska pundet föll ytterligare idag mot USD då höjningar är nära förestående
  • APAC aktier blandades och varor aåter lägre, dra AUD nedåt
  • Alla ögon finns på centralbankerna senare i veckan.Kommer BoE att vända GBP?

Det brittiska pundet läckte ned igen idag även om Bank of England förväntas höja räntorna för tredje gången i denna cykel med 25 punkter.

Råvarumarknader som har öppnat för veckan är mestadels i minus än så länge. Vid tidpunkten för tryckning handlas Brent-råoljeterminskontrakt under 111 fat dollar och WTI-kontraktet är under 107 fat dollar.

I den asiatiska sessionen är alla råvarulänkade valutor lägre som ett resultat, inklusive AUD, CAD, NOK och NZD. Aussie drabbades hårdast på grund av ett tillkännagivande från Kina om att de kommer att öka ansträngningarna för kolbrytning.

Det är lite ironiskt att AUD är så mycket lägre, eftersom de kinesiska myndigheterna hade förbjudit import av australiensiskt kol för en tid sedan som ett resultat av en diplomatisk strid.

Det var först när kinesiska myndigheter var i behov av energi förra året som de tillät frisläppandet av tidigare beslagtaget australiensiskt kol.

Den japanska yenen föll också inför Bank of Japan-mötet senare i veckan, där den förväntas hålla räntorna på is.

Detta i motsats till Fed-mötet på torsdagen. Det förväntas höja räntorna med 25 punkter.Den amerikanska dollarn och euron var främsta vinster idag.

Hongkong och kinesiska aktier fick ett slag idag medan australiensiska och japanska index var i green.

En samling kinesiska företag som är noterade i USA fortsätter att sänkas eftersom Securities Exchange Commission (SEC) citerade dem som inte överensstämde med USA:s regler om upplysningskrav.

Hang Seng Tech-indexet var anmärkningsvärt svagare, ned över 8 % i ett skede idag. Nedstängningen av Shenzhen på grund av Covid-19 bidrog också till negativa känslor.

Räntorna på statsobligationer är högre, med 10-årssedeln som hotar de senaste topparna och handlas nära 2,05 %, upp från fredagens stängning på 1,997 %.

Om man ser framåt för idag finns det inte mycket data från någon not. Marknaderna kommer att fokuseras på centralbanksmöten senare i veckan med Bank of England, Fed och Bank of Japan som rubriker.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GBP/USD teknisk analys

Sterling gjorde ett fyra månaders lägsta idag och kunde testa stödet på oktober 2020 som låg på 1,28538.

En förlängning av en fallande trendlinje skär för närvarande nära där och bryts ner kan se en acceleration av baisseartat momentum.

10, 55 och 260-dagarna enkelt glidande medelvärdes (SMA) ligger alla över priset och har en negativ gradient som kan tyda på att baisseartat momentum utvecklas.

På ovansidan kan motståndet vara vid pivotpunkterna och tidigare toppar på 1,32727, 1,34388, 1,34862 och 1,36435.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link