Brittiska pundet sjunker när US-dollar ligger före Fed och BoE


Brittiska pund, GBP/USD, US-dollar, Fed, BoE, Hang Seng (HSI) – Talking Points

  • Det brittiska pundet kämpar för att studsa trots förestående BoE-höjningar
  • Obligationsmarknaderna fortsätter att smälta högre räntor och deras konsekvenser
  • Alla ögon är på Fed idag, kommer USD-styrkan att överväldiga Sterling?

Det brittiska pundet är fortfarande sårbart mot den amerikanska dollarn trots att Bank of England förväntas höja räntorna med 25 räntepunkter (bp) imorgon. Detta beror till stor del på en Federal Reserve som har blivit överväldigande under den senaste månaden inför sitt möte idag.

Som ett resultat är den amerikanska dollarn som en tjur vid grinden, med endast små rörelser under de senaste sessionerna. Det finns en känsla av uppdämd energi för den “stora dollarn” när handlare positionerar sig inför dagens viktiga möte med Federal Open Market Committee (FOMC).

Marknaden har prissatt en höjning på 50 bp för senare idag och ytterligare 2 uppgångar på 50 bp vid deras efterföljande möten i juni och juli. Fokus kommer att ligga på språket i presskonferensen efter tillkännagivandet.

Medan valutamarknaderna höll sitt krut torrt under den asiatiska sessionen idag, var obligationsmarknaderna återigen under pumpen.

Australiska obligationer tog ytterligare ett slag i efterdyningarna av gårdagens 25 bp höjning av RBA. Den korta änden av kurvan påverkades mest, med den 3-åriga obligationen som nu ger över 3,10 %, en ökning med 40 bp från denna tid förra veckan.

Guld är fortfarande under press och handlas nära 1865 USD per uns. Metaller har generellt sett försvagats den här veckan eftersom den globala tillväxtoroen ökar över stigande räntor och kinesiska nedstängningar. RBNZs guvernör Adrian Orr hänvisade också till en möjlig global recession som hotar.

Råoljan är något fastare med WTI-terminskontraktet runt 103,50 USD och Brent-kontraktet nära USD 106 fat.

Wall Street såg små uppgångar över natten och terminsmarknaden pekar mot en lika dämpad start på kontantsessionen.

De flesta APAC-aktier var lika tysta, med undantag för Hongkongs Hang Seng-index (HSI). SEC tillkännagav ytterligare en undersökning av Didis börsintroduktion 2021 och som ett resultat sjönk HSI tech-index, med över 3% idag.

Fed kommer att stå i centrum idag.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GBP/USD teknisk analys

GBP/USD gjorde ett 2-års lägsta på 1,2411 förra veckan, inte långt från juli 2020 som låg på 1,2360. Dessa två nivåer kan ge stöd.

På ovansidan kan de senaste höjdpunkterna och pivotpunkterna 1,2615, 1,2676, 1,2854, 1,2982 och 1,3000 erbjuda motstånd.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link