Brittiska pundet omkalibrerar efter BoE-beslut och risktillgångarrally. Vart för GBP/USD?


Brittiska pund, GBP/USD, BoE, Fed, BoJ, Nikkei 225, ASX 200 – Talking Points

  • Det brittiska pundet mjuknade efter att det inte fanns några BoE-röster för en höjning på 0,50 %
  • APAC aktier var blandade med risktillgångar som höll fast vid övernattningsvinster
  • Med centralbanksbeslut gjorda med, wsjuk GBP/USD göra lite framsteg?

Det brittiska pundet har stabiliserats i efterdyningarna av att Bank of England höjde sin styrränta med 25 punkter (bps) i går. Det såldes initialt efter beslutet eftersom marknaden förväntade sig några röster för en höjning på 50 punkter, vilket inte blev av. Den fick stöd när dammet lagt sig.

Valutorna i Asien bibehöll de rörelser som sågs in i den nordamerikanska nära när marknaderna tog inventering under en vecka av centralbankers åtgärder. Risktillgångar höll sina vinster när råvarumarknaderna återhämtade sig från den senaste pandemonium.

Den positiva ledningen från Wall Street såg till att asiatiska aktier blandat med kinesiska och Hongkong-aktier försvagades efter episka rallyn denna vecka.

Australiens ASX 200 och japanska Nikkei 225 steg under dagen, även om dessa rörelser tillskrevs högre råvaror respektive en svagare yen.

Bank of Japan lämnade räntorna oförändrade som väntat idag.

Den amerikanska inflationen börjar knaka högre i efterdyningarna av Federal Reserves beslut att höja räntorna med 25 bps denna vecka. Med rätta eller orätt övergavs krav på 50 bps i början av Ukrainakriget.

Marknaden verkar tappa tron ​​på Fed:s förmåga att tygla inflationen. Den 2-åriga breakeven-inflationen är 200 bps högre än den här tiden förra året på 4,7 %.

Med nominella 2-åriga statsräntor nära 1,95 %, har detta reala räntor djupt i negativt territorium. Detta är problematiskt för obligationsinvesterare och de som förlitar sig på ränteintäkter i pension.

Senare idag väntas USA:s president Joe Biden föra samtal med Kinas president Xi Jinping. Den ryska situationen står helt klart på agendan.

Observatörer har noterat att det sannolikt kommer att finnas en känslig strategi från båda sidor. Kina vill inte ses böja sig för USA:s vilja, samtidigt som de vill se till att deras inhemska tillväxt inte hindras av globala faktorer.

USA å andra sidan vill se till att sanktioner mot Ryssland inte är fruktlösa och vill ha försäkringar om att Kina inte kommer att tillåta dem en bakdörr till globala betalningar.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GBP/USD teknisk analys

Sterling har hållit fast efter ett återhämtningsrally på onsdagen när det försökte ta sig över det senaste högsta på 1,31947.

Den nivån kan erbjuda ytterligare motstånd, såväl som pivotpunkten på 1,32727 som sammanfaller med 21-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA).

På minussidan kan stödet vara på den senaste lägsta nivån 1,29999 och därunder kan det finnas stöd vid en fallande trendlinje som ligger strax över oktober 2021-lågan på 1,28538.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link