Brittiska pundet hoppar högre när Ukraina riskerar ebb och flod. Kommer GBP/USD att bryta högre?


Brittiska pund, GBP/USD, Råolja, GULD, AUD, NZD, CAD, NOK, JPY, CHF – Talking Points

  • Det brittiska pundet har stått stadigt när marknaderna virvlar i volatilitet
  • Aktiemarknaderna återhämtar sig från försäljning av nyheter om samtal mellan USA och Ryssland
  • Kabeln har samlat sig genom blodbadet, kan GBP/USD fortsätta högre?

Sterling har hållit sig ganska bra inför den ökade geopolitiska osäkerheten som har uppslukat marknaderna.

Situationen i Ukraina fortsätter att rasa på marknaderna med Nasdaq ned 2,88% i kontantsessionen. Det röda bläcket rann nedför Wall Street och över Stilla havet med APAC-aktier som ursprungligen gick söderut.

Men under den asiatiska sessionen kom nyheter från Vita huset att USA och Ryssland ska träffas nästa vecka för samtal. Detta fick asiatiska aktier att återhämta sig och har amerikanska aktieterminer som pekar mot en positiv start på öppningen.

Likaså lyckades andra risktillgångar som hade sålts att återhämta sig under dagen. Som ett resultat steg AUD, CAD, NOK och NZD samtidigt som JPY, CHF och USD mjuknade.

Guld såg ut över 1 900 USD per uns och såg på junis högsta på 1 916 USD innan sentimentomvändningen såg det glida tillbaka mot 1 890 USD.

Råolja är fortfarande lite trögt med WTI-terminskontraktet som handlas runt 91 dollar fat efter att ha postat en topp på 95,82 dollar för att börja veckan. Marknaden fortsätter att finna lättnad från en potentiell affär som görs med Iran för att få ytterligare 900 000 fat per dag i december.

Obligationsräntorna var mjukare över natten då investerare köpte högklassiga skulder. 10-åriga statsobligationer steg initialt till 1,95% men har sedan dess ökat några punkter på nyheterna från samtalen mellan USA och Ryssland.

Efter detaljhandeln i Storbritannien och franska KPI i morse kommer USA att se försäljningen av nya bostäder och de ledande indexdata, medan Kanada kommer att få detaljförsäljningssiffror. Det finns också ett antal ECB- och Fed-högtalare att hålla utkik efter som kommer att korsa trådarna idag.

GBP/USD teknisk analys

Efter att ha gjort en bottennotering i december har GBP/USD konsoliderats högre och brutit över en fallande trendkanal. Det har på senare tid hållit över flera enkla glidande medelvärden (SMA).

Även om det är över 10, 21, 55 och 100-dagars SMA, är det fortfarande en bit ifrån att närma sig den långsiktiga 260-dagars SMA. Detta kan tyda på att hausseartat momentum håller på att utvecklas men är ännu inte helt bekräftat.

Motståndet kan vara på de tidigare topparna 1,36435, 1,37488, 1,38338 och 1,39131.

På minussidan kan stödet ligga vid tidigare lägsta nivåer på 1,33577 och 1,31601 eller pivotpunkten på 1,33743.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link