Brittiska pundet håller mark efter att BoE omkalibrerat mitt i krigets osäkerhet. Kommer GBP/USD att gå lägre?


Brittiska pund, GBP/USD, BoE, BoJ, Yen, JPY, Råolja, AUD – Talking Points

  • Det brittiska pundet är lite förändrat idag efter att Baileys kommentarer undergrävt det
  • Bank of Japan har varit aktiv inför en ständigt försvagad yen
  • Osäkerheten i Ukrainas krig har fått centralbanker att tänka om. Vart för GBP/USD?

Det brittiska pundet har stabiliserats idag efter en försäljning på måndagen i spåren av kommentarer från Bank of Englands guvernör Andrew Bailey om att räntehöjningar kanske inte är så aggressiva som tidigare väntat.

Valutorna var tysta under den asiatiska sessionen, med yenen som återtog en del av den förlorade marken från måndagen, men fortfarande nära 6-åriga lägsta värden mot den amerikanska dollarn.

Bank of Japan var återigen aktiva på skuldmarknaden idag och implementerade styrning av avkastningskurvan, med den 10-åriga japanska statsobligationen kvar under 0,25 %.

Globala statsobligationer på andra håll har bibehållit sina förhöjda räntor med en riktmärke på 10-åriga statsobligationer med en avkastning på strax under 2,50 %.

APAC-aktier följde efter Wall Streets ledning med blygsamma uppgångar på de flesta marknader. Kinas fastland var undantaget, eftersom nedläggningen i Shanghai undergrävde lagren där.

Råolja påverkades också av avstängningen med både WTI- och Brent-terminskontrakten ned med cirka 1,5 %. Guld är stadigt nära 1 922 dollar fat.

Inför den australiensiska federala budgeten som kommer att släppas senare idag, var den lokala detaljhandelsförsäljningen långt över förväntningarna för februari och kom in på 1,8 % istället för 0,8 % förväntat. Uppmjukningen av Covid-19-restriktionerna verkar ha varit den främsta bidragsfaktorn.

Det är osannolikt att den australiensiska budgeten kommer att påverka marknaden med läckor som avslöjar pengar till vägar, dammar och flygplatser. Vissa sötningsmedel för konsumenter inkluderar en sänkning av bränsleskatterna, en sänkning av vissa alkoholskatter och incitament för första husköpare. Den australiska dollarn har sjunkit under 75 amerikanska cent.

Framöver kommer USA att se siffror för konsumenternas förtroende och ett par Fed-högtalare kommer att korsa trådarna.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GBP/USD teknisk analys

GBP/USD har flera fallande trendlinjer fortfarande i spel. Ett nyligen rally över 21-dagarna enkelt glidande medelvärde (SMA) kunde inte upprätthållas och den kunde fortsätta att erbjuda motstånd, för närvarande på 1,31656.

Motstånd kan också vara vid pivotpunkterna och de senaste topparna 1,32727, 1,32983, 1,34388 och 1,34862.

På minussidan kan stödet vara på de senaste bottennivåerna 1,30656 och 1,29999.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link