Brittiska pundet går stadigt före Fed och BoE när marknaderna pausar. Kommer GBP/USD att gå lägre?


Brittiska pund, GBP/USD, US-dollar, råolja, guld, Hang Seng, LME – Talking Points

  • Det brittiska pundet höll mark idag när Fed och BoE räntehöjningar hägrar
  • APAC-aktier flyttard högre med Hongkong som leder uppgången
  • Alla ögon är Fed idag.Wsjuk en räntehöjning skicka GBP/USD lägre?

Det brittiska pundet har tagit en paus från sin nedåtgående trend i väntan på räntehöjningar från både Federal Reserve och Bank of England under de kommande två dagarna. Det relativa lugnet återspeglade den bredare marknadens inventering inför centralbanksmötena.

Wall Street gav APAC-aktieindexen en positiv start och Hongkongs Hang Seng Tech-index ledde priset högre och steg över 18 % vid ett tillfälle.

Det bredare Hang Seng-indexet (HSI) steg över 8 % i ett skede. Båda indexen har fått ett slag på sistone och i den större bilden är de fortfarande långt nere. HSI är ned 32% från för ett år sedan.

Andra APAC-börser njöt av solskenet, med grönt över hela linjen. Återhämtningen i sentimentet hjälper alla tillväxt- och råvarurelaterade valutor att återhämta sig, särskilt AUD, CAD, NOK och NZD.

Råvaror betedde sig efter den senaste tidens volatilitet med Brent-råoljeterminer som återhämtade sig från gårdagens lägsta på 97,44 dollar fat till nära 102 idag. På samma sätt är WTI-kontraktet cirka 98 miljarder USD från 93,53.

Guld är fortfarande nära gårdagens lägsta på 1 916 USD per uns. Efter den senaste tidens kontroverser väntas nickelterminskontraktet på London Metals Exchange (LME) tillbaka till styrelsen med en gräns på 5 % för rörelser.

Statsobligationer är för det mesta oförändrade med det amerikanska 10-åriga riktmärket för statsobligationer som sträcker sig över 2,15 % i avkastning.

Ryska kupongbetalningar på cirka 150 miljoner USD förfaller idag. Fitch – kreditvärderingsinstitutet – har upprepat att om en återbetalning i amerikanska dollar betalas i rysk rubel, kommer det att betraktas som ett fallissemang.

Medan alla ögon kommer att riktas mot Fed senare under dagen, före deras möte kommer kanadensiska CPI att släppas, liksom data om detaljhandeln i USA och ansökningar om hypotekslån.

Den fullständiga ekonomiska kalendern kan ses här.

GBP/USD teknisk analys

Trots vissa uppgångar för GBP/USD under de senaste sessionerna, verkar det som att det måste ske en mer solid framgång innan baisseartad fart övervinns.

Priset är fortfarande betydligt lägre än på kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA).10-dagars SMA är den närmaste och ett steg ovanför det kan signalera kortsiktigt momentum pausar.

Motståndet kan vara vid de tidigare topparna och pivotpunkterna 1,31947, 1,32727, 1,34388 och 1,34862.

På minussidan kan stödet ligga på en fallande trendlinje, för närvarande nära 1,2880 eller lägsta oktober 2020 på 1,28538.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link