BofA lägger till ACH Positive Pay på CashPro App


Bank of Americas företagskunder använder i allt större utsträckning mobila enheter för att hantera betalningar och treasury-verksamhet, och som stöd för denna trend tillkännagav banken idag lanseringen av ACH Positive Pay på sin prisbelönta CashPro-app.

ACH Positive Pay, som redan är tillgängligt för företagskunder på bankens onlineversion av CashPro, låter kunder granska och antingen godkänna eller avvisa inkommande transaktionsförfrågningar som behandlas genom US Automated Clearing House, eller ACH. Nu kan kunder utföra samma uppgifter via sin mobila enhet, där de kommer att få meddelanden om undantag och kunna fatta beslut i realtid om att betala eller returnera dessa transaktioner, oavsett var de befinner sig.

“Utan de rätta kontrollerna på plats är kunderna öppna för betydande risker när betydande ACH-debiteringar på deras konton kan inträffa sent på dagen”, säger David Kretz, chef för Global Payments och GTS Strategy in Global Transaction Services på Bank of America. “Med mobil tillgång till ACH Positive Pay kan kunder fatta tidskänsliga beslut från vilken plats som helst och minska sina farhågor om uteblivna returtider.”

Den nya möjligheten sammanfaller med Nachas ändringar av Same Day ACH-gränser, planerade för denna månad, som kommer att tillåta värdet av samma dag debiteringar och krediter upp till $1 miljon per transaktion. Tidigare var gränsen 100 000 $.

ACH Positive Pay på CashPro-appen är den senaste utvecklingen av banken för att utöka bedrägeriförebyggande verktyg för betalningar.Source link