BNY Mellon utnämner Jennifer Barker till vd för sin Treasury Services-verksamhet


BNY Mellon meddelade idag att Jennifer Barker har utsetts till Chief Executive Officer för dess Treasury Services-verksamhet.

I den här positionen kommer Barker att ta på sig ledaransvaret för BNY Mellons marknadsledande Treasury Services-verksamhet, som tillhandahåller inhemska och gränsöverskridande betalningar, clearing av amerikanska dollar, handelsfinansiering och likviditetshanteringsmöjligheter till kunder i APAC, EMEA och Amerika.

Ms. Barker är en veteran inom finansiella tjänster med nästan två decenniers erfarenhet av treasury-tjänster, både i USA och Asien. Hon kommer till BNY Mellon från JP Morgan, där hon hade en mängd olika roller inom kommersiell bankverksamhet och betalningar, senast som chef för kundservice och implementering i företagets betalningsverksamhet.

“Jennifers omfattande förståelse för hela finansförvaltningens ekosystem, i kombination med hennes starka kundfokus, gör henne till den idealiska ledaren för att bygga vidare på den framgång och tillväxt som vår Treasury Services-verksamhet upplever”, säger Robin Vince, vice ordförande för BNY Mellon och verkställande direktör. av Global Market Infrastructure.

Ms. Barker tog sin MBA vid University of Michigan och har en kandidatexamen i engelska och PR från James Madison University i Virginia.

Hon kommer att ta sitt nya ansvar från och med den 2 maj 2022 och kommer att bli medlem i BNY Mellons verkställande kommitté.Source link