BMLL ökar närvaron i USA och lägger till IEX/Refinitiv-veterinären Tim Baker


Londonbaserade finansiella data- och analysföretaget BMLL har tillkännagivit utnämningen av Tim Baker som senior rådgivare. Baserad i New York kommer Baker att ansvara för att utöka BMLL:s amerikanska kundbas, utveckla och implementera företagets tillväxtstrategi i regionen.

Tim Baker är en erfaren innovatör, teknolog och entreprenör med en meritlista i att bygga och växa framgångsrika satsningar på finans-, data- och fintechmarknader. Tim Baker har en stark amerikansk expertis inom finansiella tjänster med över 30 års erfarenhet inom en mängd olika discipliner från säljsidesforskning, bank, M&A, teknologi, data och datavetenskap. Han har tjänstgjort i en mängd olika ledande roller på IEX, UBS, Refinitiv och Thomson Reuters, samtidigt som han har arbetat för och investerat i mindre fintechs och byggt upp ett omfattande nätverk över branschen över tid.

BMLL:s detaljerade nivå 3-data och analyser används av banker, mäklare, kapitalförvaltare, hedgefonder och globala börsgrupper, vilket gör det möjligt för dem att verkligen förstå marknadens beteende över flera tillgångsklasser och att generera alfa mer förutsägbart. Dessutom har BMLL, efter att ha lyckats etablera en meritlista inom aktier, expanderat till Futures och försett marknadsaktörer med nivå 3-data från CME, Eurex och ICE, som täcker aktieindex, räntebärande inkomster, kortsiktiga räntor, råvaror, digitala tillgångar/ Kryptovalutor och FX.

Specifikt för de amerikanska marknaderna erbjuder BMLL mer än 6,5 års full djupgående amerikansk orderbokdata via BMLL Data Lab och BMLL Data Feed, vilket ger amerikanska kunder och europeiska fonder som handlar med amerikanska aktier tillgång till harmoniserad, historisk nivå 3-data för insikter, algo design och backtesting.

Tim Baker, Senior Advisor på BMLL, sa:

“Jag är glad över att arbeta med BMLL vid en sådan spännande tid för verksamheten, där jag har möjlighet att spela en del i dess fortsatta expansion över geografier och team. BMLL har sett en ökande efterfrågan på sina data- och analysverktyg från kapitalmarknadsdeltagare som vill optimera handelsstrategier, öka alfa och få ett försprång.”

Paul Humphrey, VD för BMLL, kommenterade:

“Under det senaste året har BMLL säkrat ett antal Tier 1-banker, globala börser och sofistikerade hedgefonder som kunder, och utökat sitt globala fotavtryck genom en rad datadistributionspartnerskap med etablerade och allmänt använda industrileverantörer. Tims utnämning är en del av vår strategi att investera i vår närvaro i USA och för att möta den växande efterfrågan från företag i regionen. Tim tar med sig ovärderlig, relevant erfarenhet och vi är övertygade om att våra amerikanska kunder kommer att dra nytta av hans expertis och insikter.”

BMLL Technologies är den ledande, oberoende leverantören av harmoniserad nivå 3 historisk data och analys till världens mest sofistikerade kapitalmarknadsaktörer. BMLL erbjuder banker, mäklare, kapitalförvaltare, hedgefonder och globala börsgrupper omedelbar och flexibel tillgång till den mest detaljerade nivå 3, T+1 orderbokdata och avancerad analys, vilket gör det möjligt för dem att påskynda forskning, optimera handelsstrategier och generera alfa till oöverträffad hastighet och skala.

Plattformen, som grundades 2014 i maskininlärningslaboratorierna vid University of Cambridge, gör det möjligt för forskare och kvanter över globala finansiella tjänsteföretag att tillämpa komplexa statistiska tekniker på BMLL:s unika big-dataset med applikationer som marknadspåverkan, analys före och efter handel, orderbokssimulering och efterlevnad. Användare behöver inte längre köpa, kurera och harmonisera data. Med BMLL får de kostnadseffektiv, omedelbar tillgång till en molnbaserad Data Science-miljö via en enda webbportal, med en lång historia av de mest detaljerade, fullständiga orderbokdata över globala aktier, terminer och ETF:er för back-testing och simulering, levereras direkt i deras arbetsflöden.Source link