Bloomberg, Elwood Technologies tillkännager integration för att stärka kryptofunktioner


Bloomberg och Elwood Technologies tillkännagav idag en strategisk integration som gör det möjligt för investeringar från kunder som använder Elwoods marknadsledande handelsplattform för kryptovaluta att flöda direkt in i Bloomberg AIM, ett ledande orderhanteringssystem för köpsidan (OMS).

Elwoods omfattande kryptonativa lösning, med specialbyggd infrastruktur, som levererar djup likviditet och omfattande marknadsdata, är porten för institutionell tillgång till digitala tillgångar. Integrationen kombinerar Elwoods institutionella möjligheter för handel med kryptovalutor med Bloombergs data-, analys- och arbetsflödesverktyg, vilket gör det möjligt för finansiella institutioner och investeringsförvaltare på AIM-plattformen att fånga och hantera sina kryptoinvesteringar tillsammans med resten av sin portfölj för en enhetlig investeringsprocess.

Elwood kommer att använda Financial Instrument Global Identifier (FIGI) för kryptotillgångar som den gemensamma identifieraren för integrationen.

“Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Bloomberg AIM-kunder integrerad tillgång till Elwoods marknadsledande handelsplattform för kryptovaluta. Det har alltid varit vårt mål att förse våra kunder med den spetskompetens som krävs för att hantera hela deras investeringsportfölj på ett integrerat sätt, och detta inkluderar alltmer alternativa tillgångsklasser som kryptovalutor, säger Ian Peckett, Global Head of Buy-Side Product. på Bloomberg.

Integrationen med Elwood är representativ för Bloombergs “Buy Side from Every Side”-filosofi och engagemang för att ge kunderna möjligheten att upprätthålla hela portföljperspektivet de behöver för risk- och exponeringshantering när de investerar i innovativa och alternativa produkter utan att behöva förändra sina verksamhetsmodell.

James Stickland, VD för Elwood Technologies, tillade: “Detta strategiska partnerskap fortsätter att leverera på vårt uppdrag att ge tillgång till digitala tillgångsmarknader på ett sätt som institutioner förväntar sig. Vi ser fram emot att arbeta nära Bloomberg för att förenkla institutionell tillgång till kryptovalutamarknader.”

Integrationen förväntas vara slutförd och tillgänglig för gemensamma kunder till Elwood och Bloomberg AIM under andra kvartalet 2022.Source link