Bitfinex fördubblar Zug -serverkapaciteten bland den ökande institutionella kryptokraven

[ad_1]

Digital token exchange Bitfinex har meddelat att det har befäst sin position som det främsta navet för institutionella investerare i bitcoin -utrymmet efter att ha fördubblat börsens kapacitet.

Bitfinex har ökat volymen av tunga servrar på sitt Zug-baserade datacenter bland en kraftig efterfrågan på handel med digitala tokens bland hedgefonder, institutionella investerare och familjekontor. Den expansiva serverkapaciteten ger deltagare från befintliga marknader en servicenivå i nivå med den som tillhandahålls av stora börser.

Den kraftfulla beräkningskraft som finns på Bitfinex gör det möjligt för fonder att översätta handelsstrategier från konventionella marknader till det digitala tokenutrymmet. Medel på Bitfinex använder en mängd sofistikerade strategier, inklusive High-Frequency Trading (HFT) spel som statistisk arbitrage och volatilitetsarbitrage.

Paolo Ardoino, CTO på Bitfinex sa:

”Med dagens ökning av serverkapaciteten har vi förstärkt växelns front-end och back-end-servrar. Denna fördubbling av serverkapaciteten i kombination med förbättringen av interna nätverk är troligen den största uppgraderingen vi har haft sedan vi flyttade till vårt datacenter. Vi har ett stort intresse för teknisk förbättring. Detta är anledningen till att hedgefonder, institutionella investerare och professionella handlare handlar med oss. ”

Som ett nav för institutionella investerare i krypto, erbjuder Bitfinex en mängd olika närhetstjänster för att möta svampande institutionell efterfrågan. Börsen har samarbetat med Market Synergy, en skräddarsydd leverantör av nätverkslösningar, för att erbjuda institutionell standard kryptovaluta-anslutning, inklusive samlokaliseringstjänster.

“Vi fortsätter att förse Bitfinex med institutionell kaliber digital tillgångsanslutning”, säger James Banister, VD på Market Synergy. ”Bitfinex är en erkänd marknadsledare och denna betydande investering i infrastruktur förstärker deras engagemang för den institutionella marknaden. De är idealiskt placerade för att behålla sin marknadsledande position eftersom institutionell efterfrågan fortsätter att ta fart. ”

HFT -företag kan få säker anslutning via ett FIX -flöde eller ISP -länk till Bitfinex digitala tillgångsport. Bitfinex har cirka 100 HFT-företag från konventionella finansmarknader aktiva på plattformen, som började ta ut samlokaliseringstjänster 2018 när Bitfinex flyttade sin kärninfrastruktur från en molnleverantör till ett dedikerat datacenter.

Bitfinex grundades 2012 och är en digital plattformshandelsplattform som erbjuder toppmoderna tjänster för handlare och globala likviditetsleverantörer. Förutom en rad avancerade handelsfunktioner och kartverktyg ger Bitfinex tillgång till peer-to-peer-finansiering, en OTC-marknad och marginalhandel för ett brett urval av digitala tokens. Bitfinex strategi fokuserar på att tillhandahålla oöverträffat stöd, verktyg och innovation för erfarna handlare och likviditetsleverantörer runt om i världen.

[ad_2]

Source link