Binances medgrundare Yi He ska leda dess $7,5 miljarder VC-arm Binance Labs

[ad_1]

Ledande kryptovalutabörs Binance har tillkännagivit utnämningen av sin medgrundare Yi He till ny chef för dess riskkapitalarm (VC) arm och inkubator, Binance Labs.

Binance vd Changpeng Zhao sa:

“Som en del av grundarteamet har Yi varit aktivt involverad i Labs sedan starten och har spelat en avgörande roll för att identifiera projekt i tidiga skeden och grundare med visionen och drivkraften att störa de globala institutioner som inte längre tjänar samhället effektivt. Det här är det perfekta ögonblicket för Yi att ta på sig en större roll i Labs eftersom denna marknad erbjuder en oöverträffad möjlighet att identifiera dessa projekt med envisheten att frodas under tuffa marknadsförhållanden.”

Binance Labs är den största krypto-VC i branschen med tillgångar under förvaltning (AUM) med en multipel på investerat kapital (MOIC) på 21,0x, ett prestationsmått som är oöverträffat i branschen. Binance Labs förvaltar totala tillgångar på 7,5 miljarder dollar, bestående av mer än 200 portföljprojekt.

Yi kommer att leda den globala strategin och den dagliga verksamheten på Binance Labs. En del av hennes fokus kommer att vara på att stödja infrastrukturprojekt och förbättra användbarheten i innovativa krypto- och blockkedjeprojekt.

Hennes vision är att driva den framtida adoptionen av Web3 och blockchain-teknik genom att “bygga standarden för blockchainindustrin.” Under Yis ledning kommer Binance Labs att lägga ytterligare tonvikt på att investera i duktiga, drivna grundare som kommer att spela en roll i att forma branschens framtid.

“En del av resan med att se Binance växa, särskilt genom tuffa marknadsförhållanden, har varit förmågan att identifiera de grundare som har kompetensen och förkroppsligar de värderingar som behövs för att trivas i en miljö där resurserna är mer begränsade. Som en ledande aktör inom området är mitt mål att hjälpa till att definiera branschstandarden genom att identifiera och stödja hållbara projekt och bygga ett ekosystem av kvalitativa blockkedjelösningar som stärker hela branschen, säger Yi.

”Det är en självklarhet att Web3 kommer att nå en miljard nya användare under de kommande fem åren. Web3 kommer dock bara att bli mainstream när dess produkter vävs sömlöst in i användarnas liv. För att påskynda en bred användning måste vi fokusera våra resurser på att stödja de projekt som kommer att tänja på gränserna för Web3-teknik och skapa produkter som ger lösningar på verkliga problem.”

Sedan starten har Binance Labs investeringsstrategi fokuserat på projekt i tidiga skeden i viktiga vertikaler. Denna strategi har sett Binance Labs inkubera några av branschens mest framgångsrika projekt, inklusive Polygon, FTX, Certik, Nym och Dune Analytics.

Teamet har nyligen stängt en investeringsfond på 500 miljoner dollar som inkluderar deltagande från globala institutionella investerare som DST Global Partners och Breyer Capital. Några av de senaste portföljbolagen och nyckelprojekten inkluderar pStake och Ultiverse.

Yi kommer att fortsätta att leda och stödja organisationens viktiga affärsinitiativ och enheter inklusive kundsupport, institutionella affärer, marknadsföring, Binance P2P och Earn.

Binance är världens ledande leverantör av blockkedjeekosystem och infrastruktur för kryptovaluta med en finansiell produktsvit som inkluderar det största utbytet av digitala tillgångar i volym. Pålitlig av miljontals världen över, Binance-plattformen är dedikerad till att öka friheten för pengar för användare och har en oöverträffad portfölj av kryptoprodukter och erbjudanden, inklusive: handel och finans, utbildning, data och forskning, sociala nytta, investeringar och inkubation, decentralisering och infrastrukturlösningar med mera.

Binance Labs identifierar, investerar och ger livskraftiga blockkedjeentreprenörer, startups och samhällen, tillhandahåller finansiering till industriprojekt som hjälper till att växa det större blockkedjeekosystemet. Binance Labs är engagerade i att stödja snabbt verkställande team som positivt påverkar kryptoutrymmet.


[ad_2]

Source link