Binance säkrar Dubai Virtual Asset License


Kryptobörsen Binance har meddelat att den har beviljats ​​en Virtual Asset License från Dubais Virtual Asset Regulatory Authority (VARA).

Binance sa att det nu kommer att kunna verka inom Dubais “test-adapt-scale” virtuella tillgångsmarknadsmodell som en bas för expansion i regionen. Enligt VARA (Virtual Asset Regulatory Authority) inledande tillsynsfas, som inkluderar rigorös regulatorisk tillsyn och obligatoriska FATF-efterlevnadskontroller, kommer Binance att tillåtas att utöka begränsade börsprodukter och tjänster till förkvalificerade investerare och professionella finansiella tjänsteleverantörer. Alla licensierade VARA-tjänsteleverantörer kommer att övervakas gradvis för att öppna tillträde till detaljhandelsmarknaden. Förutom utbytesverksamhet kommer Binance att förankra ett blockchain-teknologinav i Dubai World Trade Center för att se nya talanger och bygga ett levande blockchain-ekosystem.

Changpeng Zhao (CZ), grundare och VD för Binance, sa:

“Höga standarder för reglering och efterlevnad är avgörande för utvecklingen och mognaden av den globala krypto- och blockkedjeindustrin, vilket är anledningen till att vårt team har arbetat outtröttligt för att visa hur vi möter och överträffar kraven från tillsynsmyndigheter som Dubai Virtual Asset Regulatory Authority .”

“Binance är tacksam över att ha tilldelats denna licens i en så progressiv regim, inriktad på kompromisslös styrning och marknadssäkerhet. Det samarbetssätt på vilket Binance har engagerats för att föra beprövad branschledande erfarenhet till Dubais ekosystem är ett tecken på den unika verksamhetsmodell som VARA skapar för den globala industrin.”

Helal Saeed Almarri, generaldirektör för Dubai World Trade Center Authority som inhyser VARA, kommenterar att Binance går med i det nya ekosystemet för virtuella tillgångar,

“Den nya VARA är en symbol för Dubais förtroende för potentialen hos denna framtida ekonomiska drivkraft – om den introduceras med försiktighet och legitimitet. För detta ändamål är vår regim strukturerad för att katalysera samarbete, främja innovation och mest kritiskt säkerställa allmänhetens intresse. Onboarding av Binance inom VARA återspeglar deras engagemang för Dubai-agendan – att ge den globala industrin säkerheten om styrning, möjliggjort av “delat industriansvar och lagstiftningssäkerhet för samhället.”

Dubai är den första globala ekonomin som har inrättat en specialiserad regulator för VA-sektorn. Det kommer att vidareutveckla detta VARA-styrda ekosystem av trovärdiga, välrenommerade och innovativa internationella ledare. Den VARA-utgivna Virtual Asset Exchange-licensen säkerställer att Binance kommer att kunna driva sin regionala verksamhet från Dubai i det nyligen tillkännagivna regulatoriska ekosystemet som är föremål för omfattande lagstiftning och internationellt tillämpliga policyramar.Source link