Binance beviljade registrering som Virtual Asset Services Provider i Spanien

[ad_1]

Binance meddelar att dess spanska dotterbolag, Moon Tech Spain, SL, har beviljats ​​registrering som Virtual Asset Services Provider (VASP) av Bank of Spain.

Denna registrering kommer att tillåta Binance att erbjuda utbyte av kryptotillgångar och förvaringstjänster i Spanien i enlighet med kraven i dess centralbanks regler mot penningtvätt och finansiering av terrorism (AML/CTF). Moon Tech Spain beviljades registrering av Bank of Spain den 7 juli 2022, efter att ha ansökt om registrering den 28 januari 2022.

Spaniens centralbank övervakar och säkerställer efterlevnad av AML- och CTF-regler för VASP:er som erbjuder växlingstjänster för euro eller andra valutor för kryptotillgångar, samt förvaringstjänster för elektroniska plånböcker.

Changpeng Zhao (CZ), grundare och VD för Binance, kommenterade:

“Effektiv reglering är avgörande för den utbredda adoptionen av kryptovalutor. Vi har investerat avsevärt i efterlevnad och introducerat AMLD 5 och 6-kompatibla verktyg och policyer för att säkerställa att vår plattform förblir den säkraste och mest pålitliga i branschen. Moon Techs registrering i Spanien är ett erkännande av våra teams hårda arbete och engagemang för att tillhandahålla en plattform som sätter användarskydd över allt annat.”

Quim Giralt, direktör för Binance Spanien, noterade:

“Efter denna registrering kommer vi att avsevärt utöka vårt team och vår verksamhet i Spanien för att göra våra tjänster mer tillgängliga för alla. Under de kommande åren kommer vi att anställa lokala talanger för att betjäna den spansktalande marknaden och hjälpa till att växa det lokala kryptoekosystemet.”


[ad_2]

Source link