Binance begränsar produktutbudet i Malaysia


Cirka två veckor efter att Malaysias Securities Commission meddelat verkställighetsåtgärder mot Binance för olaglig drift av en Digital Asset Exchange (DAX), har kryptovalutabörsen meddelat att det begränsar sitt erbjudande i Malaysia.

I ett tillkännagivande på sin webbplats säger Binance att det kommer att upphöra med följande produkter och erbjudanden i Malaysia 2021-08-16 klockan 16:00 UTC (12:00 UTC+8).

  • MYR -handelspar
  • MYR betalningsalternativ
  • P2P -handelsapplikationer.

Låt oss påminna om att enligt avsnitt 7 (1) och 34 (1) i Capital Markets and Services Act 2007 måste alla DAX -operatörer registreras som erkända marknadsoperatörer (RMO) av SC. Följaktligen har SC utfärdat en offentlig tillrättavisning mot Binance för att han fortsatte att arbeta olagligt i Malaysia trots att den fanns med i SC: s investerarlarmlista i juli 2020.

I detta avseende utfärdades den allmänna tillrättavisningen mot Binance Holdings Limited (registrerad på Caymanöarna), dess VD Zhao Changpeng, samt tre andra Binance -enheter, nämligen Binance Digital Limited, Binance UAB och Binance Asia Services Pte Ltd.

Alla fyra Binance -enheter har beordrats av SC:

  • inaktivera Binances webbplats (www.binance.com) och mobilapplikationer i Malaysia inom 14 arbetsdagar från den 26 juli 2021;
  • omedelbart upphöra med alla media- och marknadsföringsaktiviteter, inklusive att sprida, publicera eller skicka annonser och/eller annat marknadsföringsmaterial, vare sig via e -post eller på annat sätt, till malaysiska investerare; och
  • omedelbart begränsa malaysiska investerare från att få tillgång till Binances Telegram -grupp.

Zhao, som VD för Binance Holdings Limited, har också specifikt beordrats för att se till att ovanstående direktiv genomförs.

Nedan följer hela tillkännagivandet av Binance:

“Mina Binancians,

Eftersom Binance ständigt utvärderar sina produkt- och tjänsteerbjudanden för att vara förenliga med lokala föreskrifter kommer vi att upphöra med följande produkter och erbjudanden i Malaysia 2021-08-16 klockan 16:00 UTC (12:00 UTC+8).

  • MYR -handelspar
  • MYR betalningsalternativ
  • P2P -handelsapplikationer

Binance P2P kommer att ta bort MYR-handelspar fredag ​​2021-08-13 13:00 UTC (21:00 UTC+8). Användare uppmanas att slutföra alla relaterade P2P-affärer och ta bort relaterade handelsannonser före 2021-08-13 12:00 PM UTC (20:00 UTC+8) för att undvika potentiella handelstvister.

Observera att vi inte heller driver någon Telegram -kanal eller online -kommunikationskanaler i Malaysia.

Vårt mål är att skapa ett hållbart ekosystem kring blockchain -teknik och digitala tillgångar. Binance välkomnar utvecklingen av vår branschs regelverk eftersom de utgör möjligheter för marknadsaktörerna att få ett större samarbete med tillsynsmyndigheterna. Vi har åtagit oss att arbeta konstruktivt med beslutsfattande som försöker gynna varje användare ”.Source link