BGC Partners Sunrise utför första blockhandeln av Micro Bitcoin-optioner från CME


BGC Partners, Inc. (NASDAQ:BGCP) meddelar att BGC Financial LP har genomfört den första blockhandeln någonsin med Micro Bitcoin-optioner som erbjuds av CME Group via sitt varumärke Sunrise.

Denna transaktion sammanförde två stora marknadsaktörer inom kryptovalutaområdet. Sedan 1Q 2022 har BGC varit aktiva i flera segment av den digitala marknaden, och framgångsrikt arrangerat transaktioner i optioner på flera börsnoterade ETF:er, optioner på CME Group noterade Bitcoin futures och optioner på CME Group noterade Micro Bitcoin futures.

BGC:s Lucera-plattform fortsätter att utöka sitt digitala utbud genom att bygga förbindelser till digitala förvaringsinstitut och tillhandahålla anslutningar till en mängd olika digitala exekveringsfaciliteter. Dessutom förväntar sig BGC:s varumärken Fenics och Aurel att erbjuda helt elektronisk tillgång till digitala spot- och tillvalsprodukter i slutet av detta år.

Slutligen, i väntan på en aktiv OTC-grossistmarknad för kryptovaluta, etablerar BGC röst- och hybrid-OTC-mäklarbord i stora finansiella centra för att underlätta den förväntade tillväxten i denna sektor.

John Abularrage, som nyligen gick med i BGC som Co-Global Head of Brokerage, VD för Americas, kommenterade dagens tillkännagivande,

“Denna handel förenar vår bästa teknologi, infrastruktur, reglerande disciplin och globala räckvidd. Det överensstämmer med vårt vinstmeddelande för 4Q 2021 om BGC:s avsikt att gå in i det digitala tillgångsuniversumet. Denna handel innebär inte bara ett viktigt steg i utvecklingen av en marknadsplats som söker efter ett reglerat kryptoutrymme – det betyder att BGC i Amerika är tillbaka.”

Tim McCourt, CME Group Global Head of Equity and FX Products, sa,

“Efter bara en vecka är vi uppmuntrade av aktiviteten vi ser med dessa mikrostora alternativ, och är nöjda med likviditeten och det tidiga stödet vi ser från Sunrise och andra tidigt. Genom att bygga på styrkan och likviditeten i de underliggande kontrakten, gör våra mikrostorlekar det möjligt för handlare av alla storlekar att effektivt säkra marknadsföränderliga händelser med större precision och flexibilitet eller finjustera sin kryptovalutamarknadsexponering.”

Source link