Beeks beviljar option över 195 000 aktier till CFO Fraser McDonald


Beeks Financial Cloud Group plc (LON:BKS), en leverantör av molnberäkningar och anslutningsmöjligheter för finansmarknader, har meddelat att den 26 november 2021 beviljades optioner över totalt 2 273 000 stamaktier på £0,00125 i företaget under Beeks Financial Cloud Employee Aktieoptionsplan.

En option över 195 000 aktier tilldelades Fraser McDonald, bolagets finansdirektör och en person som utför ledningsansvar.

Optioner tilldelades också över 2 078 000 aktier till vissa anställda i bolaget, som var och en inte är personer som utför ledningsansvar.

PDMR-optionerna intjänas efter tre år och personaloptionerna intjänas under 2 år till 3 år från tilldelningsdatumet med ett lösenpris på £0,00125, under förutsättning att utmanande prestationsvillkor uppfylls.

Fraser McDonald har över 17 års erfarenhet av ekonomi, management och konsultroller. Efter att ha påbörjat sin ekonomikarriär och ekonomiutbildning (CIMA) hos National Australia Group, har han fått erfarenhet av att arbeta för globala organisationer som Royal BAM Group, Lactalis Mclelland och Serco Group PLC inom olika branscher inklusive bank, tillverkning och konstruktion. Fraser har varit i teknologisektorn sedan 2009, där han har haft ledande roller inklusive chef för finans och kommersiell chef på ACCESS LLP (dotterbolag till Serco Group PLC).

Mr McDonald började på Beeks på konsultbasis i mars 2016 för att stödja företaget genom AIM-antagningsprocessen, innan han utsågs på permanent basis som Group Financial Controller i mars 2017, och sedan till Chief Financial Officer i oktober 2018.

Fraser McDonald har en BA (Hons) i finans från University of Strathclyde och en PgDip i informationsteknologi från University of Paisley.Source link