Bedragare fortsätter att rikta sig mot London Capital & Finance-obligationsinnehavare


UK Financial Services Compensation Scheme (FSCS) utfärdade idag en varning angående bedragare som riktar sig mot London Capital & Finance (LCF) obligationsinnehavare.

Bedragare som använder företagsnamnen LC Holdings och Capital Finance hävdar att de kan få ersättning för hela beloppet av din LCF-investering. Båda är bluffar, och det kan mycket väl finnas andra, varnar FSCS.

Organet råder investerare att vara mycket försiktiga med alla e-postmeddelanden, brev eller samtal som påstår sig vara från LCF eller någon annan som erbjuder sig att hjälpa dem att få tillgång till ersättning. Om du någon gång är osäker på om ett samtal är äkta, lägg på och kontakta FSCS direkt med hjälp av informationen på FSCS:s “Kontakta oss”-sida.

I januari utfärdade FSCS en varning till London Capital & Finance-obligationsinnehavare och sa att en ny bluff har upptäckts och att de kan bli föremål för den.

Administratörerna för LCF, Smith & Williamson, har setts e-postmeddelanden skickade till LCF-obligationsinnehavare från [email protected] som påstår sig vara från en direktör för LCF men verkar vara en bluff.

Dessa e-postmeddelanden uppmuntrar läsaren att ringa ett telefonnummer och “anmäla en fordran till det statliga systemet”, “göra anspråk direkt hos vår finansiella mellanhand”, “anspråka din personliga uppgörelse” eller andra liknande fraser. De hotar också att ett “underlåtenhet att agera” kommer att resultera i att du “avstår från din rätt” till pengar eller “får ingenting”.
Source link