Barclays namnger Carrie Chen, Raymond Yu Co-Heads of Investment Banking, Greater China


Barclays tillkännagav idag att Carrie Chen och Raymond Yu utsetts till Co-Heads för Investment Banking, Greater China, utöver deras nuvarande ansvarsområden, med omedelbar verkan.

Utöver sina utökade roller fungerar Chen för närvarande som vice ordförande för Investment Banking, Greater China. Yu är chef för Power and Utilities, Asia Pacific, samt chef för fastigheter, Kina. Båda kommer att fortsätta att vara baserade i Hong Kong och rapporterar till Vanessa Koo, chef för Investment Banking, Asia Pacific, som kommer att ägna sitt fokus åt att driva strategisk tillväxt för franchisen.

Kina presenterar en av de största och mest spännande tillväxtmöjligheterna i världen. Barclays Hong Kong-filial har varit nyckelplattformen för att driva tillväxt för sina kunder i Stor-Kina under de senaste fem decennierna, med stöd av bankens globala plattform för gränsöverskridande Corporate and Investment Bank (CIB) och starkt samarbete mellan företag.

Som Co-Heads kommer Chen och Yu att bygga vidare på det utmärkta momentum som uppnåtts av Investment Banking-teamet genom att bredda och fördjupa täckningen på den kinesiska marknaden. De kommer att arbeta i nära samarbete med Barclays China Country CEO Angela Liu, och Anthony Davies, dess VD för Hong Kong Branch, samt med kollegor över hela CIB.

“Både Carrie och Raymond är erfarna bankirer med en beprövad och konsekvent meritlista i affärer i Stor-Kina, tillsammans med deras starka ledarskapserfarenhet och kompletterande bakgrund. Det ger mig ett stort nöje att lyfta topptalanger och att utse dem till min efterträdare att leda Greater China Investment Banking”, säger Vanessa Koo, chef för Investment Banking, Asia Pacific.

Med nära 20 års erfarenhet av kinesisk investeringsbank, började Chen hos Barclays 2020 och har byggt upp en imponerande meritlista inom rådgivnings- och kapitalmarknadstransaktioner för kinesiska kunder inom ett brett spektrum av sektorer.

Han började på Barclays 2009 och har varit en pålitlig strategisk rådgivare till många framstående konglomerat på det kinesiska fastlandet och Hongkong samt kunder inom kraft- och energisektorerna och fastighetssektorerna.Source link