Bank of America samarbetar med UK Fintech Banked Ltd om betalningslösningen “Pay by Bank”.


Bank of America tillkännagav idag sin senaste onlinebetalningslösning som heter Pay by Bank. Denna nya funktion, som lanserades i samarbete med Banked Ltd., gör det möjligt för kunder hos e-handelsföretag, initialt i Storbritannien, att betala direkt från sitt bankkonto.

Pay by Bank-transaktioner, som är baserade på konceptet Open Banking, sker i realtid och kräver inga kredit- eller betalkortsuppgifter. Detta gör kassan online enklare, snabbare och säkrare.

“Lanseringen av Pay by Bank är en del av vår ständiga cykel av teknologiinvesteringar som hjälper oss att hålla kunderna i framkant”, säger Matthew Davies, medchef för Global Corporate GTS Sales och chef för GTS EMEA på Bank of America. “Lösningen kommer att stödja kunder med att skapa en bättre upplevelse för sina egna kunder och hjälpa dem att skilja dem från sina konkurrenter.”

Viktiga fördelar med Pay by Bank

  • Minskad lagring av kunddata – eftersom det inte krävs ett kort och det är en onlinebetalning av “konto till konto”, behöver företag inte skaffa och lagra kundkortsdata.
  • Effektiviserad avstämning – inkommande betalningar läggs till ett företags fordringar, så att de kan se allt tillsammans på ett ställe.
  • Enkel anslutning – lätt att ställa in genom att ansluta den till ett företags befintliga finanssystem med hjälp av API:er.
  • Säkerhet – utnyttjar kundens nätverk för bankautentisering.
  • Kostnadseffektiv – undviker korthanteringsavgifter.

“Bredden och omfattningen av vår teknikutveckling kommer från hållbara strategiska investeringar. Vi är stolta över att lansera Pay by Bank och fortsätta att stödja kunder med verktyg som kan ha en positiv inverkan på deras verksamhet, säger Andrew McKibben, International Head of Technology & Operations på Bank of America.

Lösningen är för närvarande tillgänglig i Storbritannien. Efterföljande utrullningar kommer att ske i andra länder och regioner inom en snar framtid.Source link