Avsatt advokat erkänner sig skyldig till 5 miljoner dollar bedrägeri i kryptovaluta


Justitiedepartementet (DOJ) tillkännagav idag att Philip Reichenthal, en avskedad advokat, erkände sig skyldig i Manhattans federala domstol i dag för konspiration för att begå bedrägeri, i samband med ett system för att lura investerare som trodde att de köpte Bitcoin.

Reichenthal deltog i schemat med Randy Craig Levine, a/k/a “Viktor Lapin”, a/k/a “Andre Santiago Santos Galindo”, a/k/a “Alexander Martinez Lavrov”, a/k/a “Alexander Kozlov,” a/k/a “Hristo Danielov Marinov”, en internationell flykting som bedrägligt förmådde offer att skicka miljontals dollar till Reichenthal, som var en legitimerad advokat vid tidpunkten för bedrägeriet.

Han föreställde felaktigt att han skulle fungera som en depositionsagent för transaktionerna, men istället skickade han en betydande del av pengarna till Levine, innan någon Bitcoin tillhandahölls av Levine till investerare. Varken Levine eller Reichenthal har någonsin tillhandahållit någon Bitcoin eller återbetalat investerarnas pengar.

Reichenthal erkände sig skyldig till ett fall av konspiration för att begå bedrägeri. Denna åtal ger en maximal strafftid på tjugo år i fängelse. Han kommer att dömas vid ett senare tillfälle av den ärade Lewis A. Kaplan.Source link