Australiska dollarsprång på avkastningen snäpper före RBA, BoE och Fed. Kan AUD/USD flyttas upp?

[ad_1]

australiensiska dollar, AUD/USD, RBA, BoE, Fed FOMC – Samtalpunkter

  • Den australiska dollarn verkar äntligen dra nytta av högre avkastning
  • APAC aktier var blandade eftersom tekniska missar har USA:s terminer lägre
  • Alla ögon på centralbankerna nästa vecka.Wsjuk AUD/Återupptar USD sin uppåtgående trend?

Den australiensiska dollarn pressar upp igen idag då den inhemska räntan stiger i en rasande takt. Detta beror på att RBA verkar ha övergett att sikta på 0,10 % på Australian Commonwealth-statsobligationen i april 2024.

Den har handlats över 0,80 % idag. På onsdagen, strax innan det australiensiska KPI-talet slog, handlades det till 0,25 %. Längre ut på kurvan gick australiensiska 10-åriga räntor så högt som 2,12 % från 1,85 % i går.

Den australiensiska detaljhandelsförsäljningen var bättre än väntat på 1,3 % m/m för september mot 0,4 % prognos.

Centralbanker globalt tycks övergå från att försöka stimulera tillväxt efter pandemi till att regera i inflation. RBA, Bank of England och Federal Reserve träffas alla nästa vecka för att besluta om penningpolitiken. Alla möten betraktas som “live” för en policyändring.

Asiatiska aktier var blandade idag efter att Wall Street hade en positiv session. USA:s terminer är dock nere efter att Apple och Amazon rapporterat efter stängningen och gjort marknaden besviken. Apple missade intäkter när utbudsbegränsningar började, medan Amazon hänvisade till ökade kostnader för arbetskraft och uppfyllelse för deras miss.

USA:s president Joe Biden tillkännagav ett skatte- och utgiftspaket på 1,75 biljoner USD, en minskning från 3,5 biljoner USD som ursprungligen föreslagits.

Japans industriproduktion var -5,4% för september jämfört med -2,7% förväntat. Två betydande undersökningar i Japan visar att den styrande LDP förlorar sin direkta parlamentariska majoritet i söndagens val. Yen- och Nikkei 225-indexet förändrades lite under dagen.

Evergrande gjorde enligt uppgift en obligationsbetalning för att knappt missa deadline. Asiatiska högavkastande obligationer steg som ett resultat.

Inom råvaror fortsätter kolet att sjunka när kinesiska myndigheters åtgärder driver ner priset. Aluminium, koppar och stål hade goda vinster över natten, medan järnmalm tappade mark. Råoljan var stabil.

Om man ser framåt finns det i USA siffror för personliga utgifter och en mätare för konsumenternas sentiment från University of Michigan. Nästa vecka är det penningpolitiska möten hos RBA, BoE och Fed.

AUD/USD Teknisk analys

AUD/USD fortsätter att handlas inom en stigande trendkanal. Det har stannat vid 200-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA), för närvarande på 0,75571. Över den nivån är en tidigare högsta från juni på 0,76167. Dessa 2 nivåer kan erbjuda motstånd.

På minussidan kan de senaste bottennivåerna på 0,74490 och 0,73788 ge stöd. 10-dagars SMA som för närvarande ligger på 0,74923 kan ge stöd, men ett steg under där kan se en baisseartad kortsiktig fart utvecklas.

Australiska dollarsprång på avkastningen snäpper före RBA, BoE och Fed.  Kan AUD/USD flyttas upp?

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link