Australiska dollarn sjunker på uppgångar i amerikanska dollar när KPI faller ut fortsätter. Vart härifrån?

[ad_1]

Australisk dollar, AUD/USD, US-dollar, US-avkastning, Guld – Talking Points

  • Den australiensiska dollarn har accelererat lägre efter onsdagens KPI
  • APAC aktier blandades, råoljan är nere lite och guldet är fastare
  • Marknaden testar Feds beslutsamhet.Wsjuka USA kurserna slog AUD/USD?

Den australiensiska dollarn har tappat mark till den amerikanska dollarn med amerikanska räntor som fortsätter att stiga i efterdyningarna av ett ögonblickligt KPI på onsdagen. Över hela den amerikanska kurvan gick räntorna norrut i USA-sessionen, men har sedan dess sjunkit tillbaka en touch i asiatisk handel. 5-åriga statsobligationer såldes mest då de har gått från 1,08 % före KPI till en högsta på 1,27 % idag.

Inte överraskande är Move-indexet, ett mått på volatiliteten på finansmarknaden, på sin högsta nivå sedan pandemins utbrott.

Guld har också drivit uppåt igen idag med vissa förståsigpåare som citerar okontrollerad inflation som katalysator. Detta verkar inte stämma överens med den gula metallens prestanda och inflationen visar hittills i år.

I geopolitiska nyheter varnade USA EU för att Ryssland kan förbereda sig för att invadera Ukraina. Det rapporteras att USA har observerat en uppbyggnad av militär vid gränsen. Om det stämmer skulle detta få konsekvenser för energipriserna. Råoljan är dock lägre idag på grund av styrkan i den amerikanska dollarn.

Den schweiziska francen och japanska yenen var sämre i Asien idag medan råvaruvalutorna fick visst stöd efter en svag svaghet över natten. AUD/USD är fortfarande gisslan för en stärkande US-dollar och gårdagens svaga australiensiska jobbdata förvärrade rutten.

Asiatiska aktier var mestadels positiva med japanska aktier som gjorde några solida uppgångar.

Framöver kommer sentimentindexet från University of Michigan att släppas och Federal Reserve Bank of New Yorks president John William kommer att prata.

AUD/USD teknisk analys

AUD/USD fortsätter att röra sig lägre denna vecka med priset under kort, medellång och lång sikt enkelt glidande medelvärdes (SMA).

55-dagars och 100-dagars SMA är för närvarande nära en pivotpunkt på 0,73602 och denna nivå kan erbjuda motstånd. Där ovanför kan tidigare toppar på 0,73418 och 0,75560 vara motståndsnivåer.

På nackdelen, stödnatt tillhandahålls i skärningspunkten av en stigande trendlinje, för närvarande på 0,7250. Stödet är också potentiellt på de tidigare lägsta nivåerna 0,71705 och 0,71062.

AUD/USD-diagram

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link