Australiska dollar hoppar upp på mjuk US-dollar och positiv risk. Kommer det att gå högre?


Australisk dollar, AUD/USD, US-dollar, Kina, Yellen – Talking Points

  • Den australiska dollarn gynnades av en “risk på” miljö
  • APAC aktier var mostly högre, förutom Kina med egendomsproblem
  • Inflationsstriden fortsätter före AU KPI.Wsjuk AUD/USD bryts upp?

Den australiensiska dollarn rörde sig högre idag då sentimentet på marknaderna stärktes av positiva aktievinster, en uppfattning om att spänningarna mellan USA och Kina lättade och mjukare amerikanska statsräntor. Det var dock inte alla goda nyheter, med inflation som mer allmänt erkänts som ett problem och ett annat kinesiskt fastighetsbolag missade en obligationsbetalning.

Facebook rapporterade efter USA:s stängning och resultatet var en liten miss, men de tillkännagav ett återköp av aktier för 50 miljarder USD. Tesla blev ett biljonföretag efter nyheten om att Hertz hade beställt 100 000 fordon (värde 4,2 miljarder USD). UBS såg en uppgång i resultatet och ökade vinsten under det tredje kvartalet.

USA:s finansminister Janet Yellen och Kinas vice premiärminister Lui He hade sitt andra samtal idag. Även om båda sidor gav lite olika redogörelser för samtalet, var det allmänt erkänt att dialogen var ett positivt steg mot att jämna ut relationerna.

Räntorna på amerikanska statsobligationer var mjukare över kurvan, om än något mer så i fronten. Guld höll fast vid fredagens vinster som ett resultat. Break-evens rör sig dock högre, med 2-års tillbaka över 3,10%.

Inflationsdebatten rasar. I går stödde finansminister Yellen Fed-ordförande Powell och insikten om att inflationen kommer att förbli mer ihållande än ekonomer och beslutsfattare trodde.

Larry Summers vägde in i debatten på Twitter och sa att det fanns en klyfta mellan finansdepartementets och Feds tänkande och vad företag och konsumenter upplevde.

RBNZ:s guvernör Adrian Orr tillade, “en del av prispressen kommer att leda till ganska långvariga, högre allmänna priser.” RBNZ har redan börjat höja priserna.

NZD/USD ligger kvar i den övre änden av intervallet för veckan och den australiska dollarn var den bäst presterande G-10-valutan idag. Positivt risksentiment och stärkta råvarupriser hjälpte AUD/USD före morgondagens tredje kvartals KPI-data.

Modern Land, ett kinesiskt fastighetsbolag, missade en obligationsbetalning i US$ och det drog ned kinesiska fastighetsaktier och det som tyngde Hang Seng-indexet. Resten av asiatiska aktier var i positivt territorium. Japanska aktier var märkbart högre, med Nikkei 225 upp över 1,8 % i ett skede.

Den turkiska liran stabiliserades efter att president Recep Tayyip Edogan backat från kraven på att tio västerländska sändebud/ambassadörer ska utvisas från Turkiet.

Råolja backade från de senaste topparna och vissa mjuka råvaror är på fleråriga toppar.

Där kommer uppgifter om försäljning av nya hus i USA och siffror för konsumenternas förtroende.

AUD/USD teknisk analys – timdiagram

AUD/USD fann stöd i den asiatiska eftermiddagssessionen idag med en kortsiktig stigande trendlinje.

Ett genombrott av det senaste högsta värdet på 0,75122 kan öppna möjligheten för ett test av det högsta på 0,75465 från förra veckan. 0,75465 kan erbjuda motstånd.

På nackdelen kan 2 tidigare låga nivåer inom sessionen på 0,74800 och 0,74720 ge stöd.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link