Australisk dollar sjunker på RBA Outlook, råoljevinster vid stormuppgradering. Markets Eye US KPI.

[ad_1]

Råolja, naturgas, Nikkei 225, AUD/USD, RBA, US CPI – Talking Points

  • WTI råolja oil priser hittades stöd efter en stormuppgradering till orkanen Nicholas
  • APAC -aktier rörde sig främst i sidled men Japans Nikkei 225 gjorde en ny topp
  • USA: s KPI framåt. En outlier kan se att Fed tvingas ompröva villkoren

Priset på råolja och flytande naturgas fortsatte att stödjas genom den asiatiska sessionen när den tropiska stormen som närmade sig Gulfkysten i Texas uppgraderades till “orkanen Nicholas”. Det förväntas inte direkt träffa huvuddelen av energifälten, men det ses påverka försörjningsinfrastrukturen.

WTI-råoljelagrenivåer har inte fyllts på fullt sedan orkanen Ida. Samtidigt citerade en OPEC -rapport ökande efterfrågan på olja i USA. Mängden extra fat per dag som läggs till av OPEC+ är ungefär hälften av försörjningskapaciteten förlorad av amerikanska golfproducenter.

Aktier och räntemarknader var tysta under APAC-handeln idag, men det japanska Nikkei 225-indexet tittade på 30-åriga toppar. Hoppas på utökad stimulans när en ny premiärminister tar över styret fortsätter att heja investerare.

RBA: s guvernör Lowe sa att han ser en betydande australiensisk BNP -sammandragning i septemberkvartalet och minskade alla chanser till en räntehöjning före 2024. Australiska dollarn tappade mark som ett resultat. Han sade senare att han förväntar sig att ekonomin kommer att återhämta sig starkt när avstängningarna är över.

Marknader väntar på det efterlängtade amerikanska CPI -numret för ledtrådar om hur Fed -politiken kommer att utvecklas framöver. Risken för marknaderna är ett särskilt iögonfallande resultat med denna indikator, eftersom detta skulle öka risken för en stark reaktion på hela marknaden.

Råolja Teknisk analys

Oljan bröt över det senaste föregående toppnotet på 70,61 och har brutit sig ur en fallande trendkanal när den fortsätter att konsolidera sig över 100-dagars enkelt glidande medelvärde (SMA). Nästa möjliga motståndsnivåer kommer att vara vid tidigare höjdpunkter på 74,23 och 76,90.

På baksidan kan stödet vara vid 100-dagars och 21-dagars SMA som för närvarande ligger på 68,85 respektive 76,85. Den senaste läggen på 67,02 kan ge lite stöd.

Australisk dollar sjunker på RBA Outlook, råoljevinster vid stormuppgradering.  Markets Eye US KPI.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter[ad_2]

Source link