AUD/USD, Australian Trade Surplus, råvaror, OPEC+, råolja – Talking Points

  • APAC -aktier följer på från USA leder till konsolidering när utdelning betalas ut
  • OPEC+ levererar förväntningarna, råvaror blandade i handeln mellan Asien och Stillahavsområdet
  • Kommer stark australiensisk data att leda AUD/USDhögre, eller är det för bakåtsträvande?

S&P 500 letade desperat efter riktning i den amerikanska sessionen och stängde lite förändrade, vilket ledde till en svag asiatisk session för aktier, obligationer och valutor. Australiska aktier tappade en del mark eftersom många av rubriknamnen gick ex-utdelning idag.

Som väntat gick OPEC+ med på att öka utbudet med 400 000 fat per dag, vilket motsvarar mindre än 1% av det globala utbudet. Koppar och aluminium var lägre idag eftersom en svagare efterfrågan från Kina förvärrades av att det släppte några reserver för att hålla taket på priserna.

AUD/USD sjönk bara måttligt högre idag efter att rekordöverskottsdata i kompensation uppvägdes av att järnmalmspriserna nådde ett nytt lågt för året. Enligt handelsundersökningen i juli var 12,1 miljarder AUD för månaden mot förväntningar på 10 miljarder AUD.

Uppgifterna avslöjade betydelsen av Kina som handelspartner för Australien med 26,6 miljarder AUD varor dit i juli. Beroendet av råvaruexport lyftes fram

i uppdelningen av de fyra största exporterna: järnmalm (17,1 miljarder AUD), kol (4,7 miljarder AUD), naturgas (4,3 miljarder AUD) och guld (1,9 miljarder AUD).

RBA -mötet nästa tisdag har kommit till syn, även om vi inte kommer att se mycket åtgärder. Trots ett bättre än väntat lokalt BNP -tryck igår och ett rekordhög handelsöverskott idag, kämpar den australiensiska ekonomin fortfarande under tyngden av nedstängningen av 2 tredjedelar av den australiensiska befolkningen.

Framåt finns det fler sysselsättningsnummer i USA, samt handelsdata för USA och Kanada.

CHART – AUD/USD MOT JÄRNMAL, KOL, NATURGAS OCH GULDFRAMTID

Diagrammet visar förhållandet mellan den australiska dollarn och Australiens topp-4-export. Medan rörelsen lägre i AUD/USD i augusti sammanföll med att energi och järnmalm gick lägre, visar det senaste rallyt ett starkare samband med energipriserna.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link