AUD/USD studsar när US-dollar smälter Powell Pivot och Data Beat. Vart härifrån?


Australisk dollar, AUD/USD, råolja, US-dollar, DXY, Fed, Powell – Talking Points

  • AUD/USD steg i Asien när riskaptiten återhämtade sig efter Powell
  • APAC aktier var främst högre, råolja fortfarande sårbar före OPEC+
  • Avkastning och basmetaller fann högre mark. Kan AUD/USD fånga ett bud?

Den australiska dollarn avvisade en ny lägsta nivå för året som fall-out från Federal Reserves ordförande Jerome Powells vittnesmål till senatens bankkommitté fortsätter.

Amerikanska statsobligationer fortsätter att se högre räntor i den asiatiska sessionen, särskilt i den korta delen, med den 2-åriga obligationshandeln över 0,60 %.

Powell sa att ekonomin är stark och att inflationstrycket är högt. Han tittade på nästa Fed-möte för en diskussion för att avsluta inköpsprogrammet för tillgångar några månader tidigare än tidigare förväntat. I sina kommentarer drog han tillbaka hänvisningen till “övergående” inflation.

US Dollar Index (DXY) steg till en början högre på kommentarerna men drog sig tillbaka till nära där det var innan vittnesmålet. På det USD-rallyt nådde AUD/USD en ny lägsta nivå för 2021 men tillbringade sedan de efterföljande timmarna på att återhämta sig.

Den australiensiska dollarn fick sedan ett uppsving efter att tredje kvartalets BNP-siffror kom in på -1,9 % för de tre månaderna fram till september, över förväntningarna på -2,7 %. Årstalet var 3,9 % mot prognoser på 3,0 %.

Järnmalmspriserna steg också idag igen och ligger nu mer än 18 % över de lägsta nivåerna förra månaden. Andra basmetaller hade små uppgångar i Asien.

WTI-råolja fortsätter att vara under press under 68 USD per fat, en lång väg från 78 USD per fat innan nyheterna om utbrott av Omicron-varianten.

Diskussionen vid OPEC+-mötet på torsdagen kan komma att flyttas bort från oro för frigörandet av strategiska petroleumreserver och fokusera på de möjliga effekterna av den nya mutationen av Covid-19. En nedskärning av produktionen kan fortfarande vara på bordet.

APAC-aktier ryckte på axlarna från den negativa Wall Street-ledningen för att vara mestadels positiv under dagen. Koreas Kospi-index presterade bäst medan Australiens ASX 200 var något ned.

Senare idag kommer USA att se uppgifter om bolån, jobb, konstruktion och tillverknings-PMI. Vi kommer också att höra från Federal Reserves ordförande Jerome Powell och USA:s finansminister Janet Yellen igen.

AUD/USD teknisk analys

AUD/USD studsade från ett 1-års lägsta under den senaste sessionen och det tidigare lägsta värdet på 0,71062 kan nu ge ett stöd. Den låga nivån på 0,70626 kan också vara en stödnivå.

Priset är för närvarande under alla kort, medellång och lång sikt enkla glidande medelvärden (SMA). Detta kan tyda på att baisseartat momentum kan fortsätta att utvecklas.

På ovansidan kan potentiellt motstånd ligga vid pivotpunkten och tidigare toppar på 0,71705, 0,72735 och 0,73707.

Diagram cbehandlas i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsektionen nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link