AUD Undermined, Delta Cases Up, AUD/NZD Downtrend, Iron Ore Weakens


S&P 500 HÖG, AUD SÄLLBAR, DELTA VARIANT INVÄNDNING– TALPUNKTER

Efter ännu ett rekordhögt värde för amerikanska aktier förblev de asiatiska marknaderna i dag. Under den amerikanska sessionen kom amerikanska arbetslösa påståenden in som förväntat men amerikanskt PPI tryckt på den högre sidan för att få till stånd reflationsdebatten för centralbanker.

AUDNZD DOWNTREND INTAKT

Deltalsvarianttalet ökar igen i Australien, medan de i Nya Zeeland ligger kvar på, eller nära, noll. Detta ger en bakgrund för AUD/NZD att fortsätta sin trend lägre mot det nya årets lägsta på 1.0420, vilket framgår av diagrammet nedan. Nästa vecka har vi RBNZ -räntebeslut och med en mycket stark NZ -sysselsättningsrapport tidigare denna månad kan en redan hökad RBNZ bli ännu mer så.

AUD/NZD -CHART MED DOWNTREND MOT FÖREGÅENDE LOW

Diagram skapat i TradingView

AUD undergrävs också av att järnmalmspriserna har nått ett lägst på 4 månader idag. Kinesiska myndigheter har nyligen slagit ned på ett brett spektrum av sektorer i ekonomin. Idag såg vi en annan rapport från en kinesisk regeringsdriven nyhetsbyrå som sa att landet planerar att avsevärt minska stålproduktionen under andra halvåret i år.

Olja drev lägre när marknaden fortsätter att smälta USA: s krav på högre produktion från OPEC+ och silver fann en viss grund för att avsluta den asiatiska sessionen något högre.

I Europa idag får vi inflationssiffror från många enskilda kontinentala län som kommer att ge oss en indikation för nästa veckas pristillväxt i euroområdet. I den amerikanska sessionen har utgivningen av Michigan Consumer Sentiment Indicator potentialen att hålla marknadernas uppmärksamhet med tanke på spridningen av Delta -varianten i många delar av USA.

Tidig måndag morgon i Asien har vi kinesisk detaljhandel och industriproduktion samt japansk BNP innan en hektisk vecka inför potentiellt marknadsrörelser och centralbankbeslut/kommentar.

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link