AUD/JPY Risk Off Woes, Kina Data Miss, Mer Data och centralbankmöten framåt


Kinesisk detaljhandel och IP, aktier och risktillgångar mjuknar upp, RBA – Talking Points

  • Kinesisk detaljhandel och industriproduktion missar mål
  • Aktiemarknaderna öppnade sig och kämpade ytterligare efter uppgifterna
  • RBA -minuter, EU: s BNP och arbetslöshet i Storbritannien väntar på tisdag

Kinesiska ekonomiskdata visade den årliga detaljhandelsförsäljningen i juli med 8,5% mot 11,5% förväntat och den årliga industriproduktionen i juli med 6,4% jämfört med 7,8% förväntat. Bostadsprisindex och investeringssiffror är också besvikna på baksidan. Australiska dollarn fanns redan på marknaderna trådkors före data och fortsatte lägre när risktillgångar över hela linjen mjuknade i varierande grad. Inte överraskande såg AUD/JPY och NZD/JPY stora drag lägre, liksom olja och Japans Nikkei 225 aktieindex.

Den mjuka tonen för aktier följde på från en besvikelse från University of Michigan Consumer Sentiment -trycket på fredagen och kommentarer från Minneapolis Fed -president Kashkari som uttryckte oro över återhämtningen i sysselsättningen. Dessutom tillkännagav Kina stängningen av en annan hamn på grund av coronaviruset för att öka oro kring flaskhalsar i leveranskedjan och den inverkan detta kan få på inflationen mot slutet av året.

Det kommer betydande datautgivningar den här veckan med arbetslöshet i Storbritannien, europeisk BNP och amerikansk detaljhandel som kommer på tisdag. Sedan kanadensisk KPI, Storbritannien KPI, Australiens arbetslöshet och kanadensisk detaljhandel. Dessutom finns det gott om centralbankåtgärder med RBA -mötesprotokoll i morgon, då de RBNZ -kursbeslut och uttalande, såväl som FOMC möte minutes och PBoC -beslutet att ta oss in i helgen. Utöver allt detta tillkännagav den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau ett snabbval den 20 septemberth, som hans liberala parti kommer att söka till form a regeringen i sig.

AUD/JPY Teknisk analys

Om vi ​​tittar på AUD/JPY -diagrammet kan vi se en tydlig nedåtgående trend och efter dagens drag närmar vi oss supportnivån från den senaste låga på 79,20.A överträdelse under den nivån kan signalera mer betydande drag lägre.

AUD/JPY – Dagligt diagram

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, Strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCarthyFX på Twitter

Source link