AUD/JPY, australiensisk dollar, Nikkei 225, råolja, amerikansk dollar – Talking Points

  • AUD/JPY drar ofta nytta av positiva risknyheter men har kämpat idag
  • APAC -aktier rör sig högre, återhämtar sig Nåväl, men toppar är en väg bort för nu
  • En riskmiljö har inte översatts över marknaderna. Var ska du för AUD/JPY?

AUD/JPY försökte gå högre idag på positiva risker. Demokraten Chuck Schumer sa att framsteg hade gjorts med att lösa avstannandet om att höja det amerikanska skuldtaket och Rysslands president Vladimir Putin erbjöd sig att förse Europa med rekordnivåer av olja och gas. Det fanns inga katastrofala nyheter om Evergrande och det gjorde att asiatiska aktier kunde publicera en positiv dag.

Det amerikanska skuldtaksproblemet verkar ha hittat en tillfällig lösning, med rapporter om att demokraterna är villiga att acceptera en republikansk kompromiss som kommer att göra räkningen försenad till december.

Det ryska erbjudandet att förse Europa med rekordmängder olja och gas gjordes initialt av Putin. Senare under dagen sa den ryska vice premiärministern Alexander Novak att ett sätt att uppnå detta är att använda gasledningen Nord Stream 2 som färdas under Östersjön. Det har byggts men hålls kvar för att få nödvändiga tillstånd från EU.

Potentialen för en betydande ökning av olje- och gasproduktionen fick energimarknaderna att dra sig tillbaka från astronomiska toppar. Brentoljan handlades lägre, nära 77 dollar fatet.

De största flyttarna på de positiva nyheterna var aktiebörser, med en positiv dag för det japanska Nikkei 225 -aktieindexet mitt i en vecka med rött. Hongkongs Hang Seng Tech -index steg med 4,5% vid ett tillfälle.

Räntorna lämnades i stort sett orörda och den amerikanska dollarn var i stort sett oförändrad, förutom förluster mot något flytande råvaruvalutor. AUD/JPY och NZD/JPY ses ofta som riskbarometrar och båda dessa korsningar var dämpade idag. Detta kan tyda på att risklusten kanske inte är så bred som tjurarna skulle vilja.

Ser vi framåt finns det amerikanska initiala arbetslösa anspråk senare i dag, men morgondagens amerikanska löner från andra gårdar kommer att vara i fokus i slutet av veckan.

AUD/JPY Teknisk analys

AUD/JPY stannade vid en tidigare topp på 81,312för tredje gången idag. Korset har handlat i ett 77.897-82.028 intervall sedan juli.

Priset ligger över 10-dagars, 21-dagars, 55-dagars och 260-dagars enkla rörliga medelvärden (SMA), vilket normalt kan vara hausseartat. 55-dagars SMA ligger dock över 21-dagars SMA och lutningen på båda linjerna har ännu inte blivit positiv. Dessa faktorer kan sätta ett hausseartat momentum i fråga.

Motståndet skulle kunna förbli på den senaste höjden på 81.312 och en tidigare topp på 82.028. På nackdelen kan stödet tillhandahållas av nedgångar vid 80.009, 78.846 och 77.897.

Diagram cupprepade i TradingView

— Skrivet av Daniel McCarthy, strateg för DailyFX.com

För att kontakta Daniel, använd kommentarsfältet nedan eller @DanMcCathyFX på Twitter

Source link