Atom Bank avslutar £75M finansieringsrunda ledd av BBVA, Toscafund och Infinity


Atom, Storbritanniens första app-baserade bank, har samlat in mer än 75 miljoner pund i nytt kapital. Tillsammans med Toscafund och Infinity Investment Partners har BBVA lett denna runda, som fortfarande är öppen för andra aktieägare i bolaget.

BBVA har återigen visat sitt stöd för Atom-projektet och teamet, som man varit delägare i sedan 2015 och som man stöttat i alla sina aktiekapitalökningar. BBVA är för närvarande huvudägare, med en ägarandel på 39%.

BBVA:s nya investering i Atom kommer utöver den nyligen aviserade investeringen i den brasilianska digitalbanken Neon, BBVA:s inträde i Italien genom en helt digital detaljhandelsbank och dess minoritetsandel i Solarisbank. Alla dessa satsningar svarar mot en tillväxtstrategi som innebär att gå in på nya marknader och affärssegment genom fintech eller digitala plattformar.

Med denna finansiella förstärkning avser Atom att öka sina tillväxtplaner och framsteg mot sin framtida börsintroduktion, som det tillkännagav förra året. Mobilbanken har tagit in kapital på totalt 115 miljoner pund under det senaste året, med hänsyn tagen till den tidigare rundan på 40 miljoner pund, som stängdes i april 2021.

Mark Mullen, VD för Atom, säger:

“Det har varit ett år med utmärkta framsteg för Atom. Vi har uppnått ett antal viktiga finansiella milstolpar och behållit vårt utmärkta rykte hos våra kunder.” Han fortsätter: “Våra investerare stödjer nu vår fortsatta tillväxt. Detta kapital kommer att göra det möjligt för Atom att bygga vidare på de framsteg vi har gjort och att fortsätta erbjuda finansiella lösningar för människor som vill äga sitt eget hem, växa sina egna företag och spara för framtiden. Det är också ett grundläggande nästa steg på vår resa mot börsintroduktion.”Source link