Ashley Alder blir FCA-ordförande

[ad_1]

HM Treasury tillkännagav idag att Ashley Alder utsetts till ny ordförande för den brittiska Financial Conduct Authority (FCA).

Ashley Alder är för närvarande verkställande direktör för Securities and Futures Commission (SFC) i Hongkong, en roll han har haft sedan 2011. Han är också ordförande för styrelsen för International Organization of Securities Commissions (IOSCO) och sitter i Financial Stability Boards plenum och dess styrkommitté.

Ashley Alder

Ashley Alder började sin karriär som advokat i London 1984 och praktiserade i Hong Kong i mer än 20 år. Han var verkställande direktör för SFC:s Corporate Finance Division från 2001 till 2004, innan han återvände till privat praktik på Herbert Smith LLP, en advokatbyrå, som chef för Asien.

Han förväntas tillträda sin roll som FCA-ordförande i januari. Han utses för en femårsperiod.

HM Treasury har också återutsett Dr Alice Maynard och Liam Coleman, som var respektive ordförande för FCA:s revisions- och personalkommittéer, till styrelsen för deras andra treårsperiod.

Richard Lloyd, interimsordförande för FCA, kommenterade:

‘Vi ser fram emot att arbeta med Ashley när han tar över ledningen av FCA:s styrelse nästa år. När FCA fortsätter att stärka sitt viktiga arbete för att skydda konsumenter och våra finansiella marknader, kommer hans djupa erfarenhet av att leda en stor internationell regulator hjälpa oss att leverera vår ambitiösa strategi för framtiden.


[ad_2]

Source link