Aquis Exchange utser Richard Fisher till CFO


Aquis Exchange PLC (LON:AQX) meddelar att Richard Fisher, efter godkännandet vid årsstämman tidigare idag, har utsetts till styrelsen som finansdirektör, och Dr Ruth Wandhöfer och Fields Wicker-Miurin OBE har blivit utses till styrelsen som oberoende icke-verkställande styrelseledamöter, med omedelbar verkan.

Richard Fisher

Richard Fisher började på Aquis som finansdirektör i april 2021 och är baserad i London. Innan han kom till Aquis var Mr Fisher finansdirektör på Redwood Bank och andra tidigare roller inkluderar chefsrevisor på RBS Group.

Han har tillträtt sina uppdrag som bolagets finansdirektör efter en ordnad överlämning med nuvarande finansdirektör, Jonathan Clelland. Jonathan kommer att behålla sina roller som COO för koncernen och VD för Aquis Exchange Europe, och kvarstå i styrelsen.

Dr. Ruth Wandhöfer ansluter till Aquis vid sidan av sina uppgifter som oberoende icke-verkställande direktör på Permanent TSB, Digital Identity Net och Gresham Technologies. Hon innehar också rollen som ordförande för UK Payment Systems Regulator Panel. Ms Wandhöfer är strategisk rådgivare till European Third-Party Payment Provider Association (ETPPA), partner på Gauss Ventures, medlem av Advisory Board för RTGS.global och deltids-CIO på GC Partners.

Senast var hon en oberoende icke-exekutiv direktör för London Stock Exchange Group och Pendo Systems Inc. Dessutom har hon arbetat för Commerzbank Real Estate Fund, Europeiska kommissionen, European Banking Federation och på Citi som verkställande direktör med ansvar för global nivå för Regulatory & Market Strategy för Treasury and Trade Solutions (TTS)-verksamheten.

Fields Wicker-Miurin har en framstående karriär med över 40 års erfarenhet som chef inom finansiella tjänster, en social entreprenör fokuserad på ledarskap och en icke-verkställande direktör och kommittéordförande i styrelserna för både globala företag och statliga departement. Från 1994-7 ledde hon omvandlingen av Londonbörsen och Londons aktiemarknader medan hon var CFO och strategidirektör och från 2006-7 var hon den enda icke-amerikanska medlemmen av NASDAQ Technical Advisory Council.

Fields Wicker-Miurin fungerar för närvarande som icke-verkställande direktör och medlem och ordförande i nyckelkommittéer i BNP Paribas och Scors huvudstyrelser och är vice ordförande för Royal College of Art & Design. Det är avsikten, som en del av företagets successionsplaneringsprocess, att hon ska ta över rollen som Senior Independent Director från Richard Bennett.

Glenn Collinson, styrelseordförande för Aquis Exchange PLC, kommenterar utnämningarna:

“Vi är glada över att tillkännage de tre nya utnämningarna i styrelsen, vilket tillför en enorm mängd kunskap och erfarenhet till ledarteamet och hjälper oss att driva framåt mot våra ambitiösa mål.

Richard har varit en mycket effektiv finansdirektör på Aquis under det senaste året och visat starkt ledarskap och expertis. Han har samlat på sig betydande erfarenhet av företaget sedan han började, vilket kommer att sätta honom väl till pass för hans nya roll som CFO. Vi är också mycket glada över att Jonathan stannar i styrelsen i nyckelrollerna som COO och VD för Aquis Exchange Europe.

Med Ruth and Fields har vi hittat människor med otroligt imponerande karriärer inom finansiella tjänster. Deras högt ansedda rykte inom banksektorn och hos tillsynsmyndigheter, tillsammans med deras expansiva erfarenhet inom sektorn kommer att bidra till att driva fortsatt framgång för verksamheten.”
Source link