Aquis Exchange utser Glenn Collinson till ordförande


Exchange Services Group Aquis Exchange plc (LON:AQX) tillkännagav utnämningen av Glenn Collinson till ordförande för Aquis Exchange. Förordnandet gäller den 1 januari 2022.

I denna roll kommer Mr Collinson att efterträda Niki Beattie som lämnar styrelsen efter nio år, efter att ha gått med i Aquis Exchange som dess första ordförande i januari 2013.

Herr Collinson kom först med i bolagets styrelse i mars 2019 innan han övergick till styrelsen för Aquis Stock Exchange Limited (AQSE) i mars 2020. Han återträdde i koncernens styrelse i september 2021 som en oberoende icke-verkställande styrelseledamot (INED).

Glenn Collinson

Glenn Collinson började sin karriär på Racal och arbetade för Motorola, Texas Instruments och Cambridge Consultants Ltd. innan han var med och grundade Cambridge Silicon Radio 1998. Där fungerade han som verkställande direktör och hjälpte till att växa företaget från ett koncept till ett börsvärde på 3 miljarder USD 2006 (som CSR PLC) och en av de största aktörerna på Bluetooth-marknaden. Sedan han lämnade CSR har han haft ett antal icke-verkställande styrelseuppdrag i brittiska och franska företag – både offentliga och privata – som är specialiserade på teknik.

Han är medlem av Institute of Engineering and Technology och har en MSc i elektronik från Durham University samt en MBA från Cranfield University. Han var medlem i CSR-teamet som belönades med Royal Academy of Engineerings MacRobert Award for Innovation 2005.

Glenn Collinson kommenterade:

“Jag är väldigt glad över att få möjligheten att lyckas till positionen som ordförande för Aquis Exchange PLC. Det finns en mycket ljus framtid framför mig och jag ser fram emot att arbeta med styrelsen för att fortsätta leda företaget in i nästa framgångsrika steg av dess resa. På hela styrelsens vägnar vill jag tacka Niki för hennes enastående service och viktiga bidrag sedan starten ledde till den framgångsrika etableringen av Aquis i den europeiska finansiella tjänstesektorn”.

Alasdair Haynes, VD för Aquis Exchange sa:

“Jag är glad att styrelsen har valt Glenn Collinson som Nikis efterträdare. De senaste nio åren har varit en omvandlingsperiod för Aquis Exchange och styrelsen, under Nikis ledning, har bidragit till att lägga en stark grund för framtiden. Med Glenns stora erfarenhet och hans kunskap om koncernen, med tidigare insatser i både Aquis Exchange och AQSEs styrelser, är jag övertygad om att hans energi, perspektiv och engagemang kommer att stödja Aquis Exchange att gå från klarhet till klarhet.”Source link