Aquis Exchange utfärdar 82 703 aktieoptioner till verkställande styrelseledamöter


Aquis Exchange PLC (LON:AQX) meddelar att den den 29 april 2022 utfärdade 82 703 optioner över sina stamaktier på 10p vardera till bolagets verkställande direktörer under bolagets bundna aktieplan.

De optioner som tilldelats de verkställande styrelseledamöterna enligt det bundna aktieprogrammet kan utnyttjas till ett nominellt värde av 10p.

Totalt 33 163 optioner emitterades till Alasdair Haynes, Bolagets verkställande direktör, medan 18 367 optioner utfärdades till Richard Fisher, Chief Financial Officer för företaget, och 31 173 optioner utfärdades till Jonathan Clelland, Chief Operating Officer för Bolaget.

Dessa optioner kommer att intjänas på treårsdagen av emissionsdatumet med en ytterligare innehavstid på två år och löper ut tio år från emissionsdatumet. Intjänande kommer att bli föremål för underbyggande tester som bedöms av nominerings- och ersättningskommittén enligt beskrivningen i bolagets årsredovisning för 2021.

Alasdair Haynes är grundare och VD för Aquis Exchange. Han är den tidigare VD:n för Chi-X Europe och var ansvarig för att växa verksamheten till Europas största aktiehandelsplattform och till lönsamhet innan försäljningen i slutet av 2011. Dessförinnan tillbringade han 11 år med att leda ITG:s internationella verksamhet och banade väg för introduktionen elektronisk handel och korsning till de europeiska och asiatiska marknadsplatserna.

Alasdair Haynes började sin 30-åriga karriär i staden med Morgan Grenfell och har haft ledande befattningar på ett antal investeringsbanker, inklusive HSBC och UBS.

Richard Fisher började på Aquis som finansdirektör i april 2021 och är baserad i London. Innan han kom till Aquis var Mr Fisher finansdirektör på Redwood Bank och andra tidigare roller inkluderar redovisningschef på RBS Group.

Jonathan Clelland är COO för Aquis Exchange. Innan han kom till Aquis var han COO för HSBC Investment Bank Corporate Finance Division och Shearman & Sterling London, en av de största globala advokatbyråerna.
Source link